Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчва отличието „Спортист на годината ” на Благоевград за 2015 година

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще връчи за поредна година приза „Спортист на годината” –Благоевград 2015г. Специален гост на церемонията ще бъде председателят на Българската федерация по художествена гимнастика и едно от „златните момичета” на България Илиана Раева.

Официалното начало на очакваното годишно събитие ще бъде от 19.00 часа на 17- ти декември (четвъртък) в зала „Скаптопара”.  Спортно събитие № 1 на Благоевград ще събере изявени бивши и настоящи спортисти, треньори и деятели на спорта, прославили Благоевград и страната ни по целия свят.

С всяка изминала година тържественото връчване на приза „Спортист на годината” на Благоевград разширява параметрите си благодарение на многобройните спортисти, които извоюват титли и отличия за Благоевград. Това е и причината в града да се обособяват  повече места за спорт и нови терени, където младите надежди да тренират. Тази година бе открит и новият плувен басейн с олимпийски размери, намиращ се в благоевградския квартал „Еленово”. Той е част от спортен комплекс, който включва още игрища за волейбол, баскетбол, тенис и футбол. Политиката на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов в посока подобряване на базата и условията за спортистите е залегнала и през следващите четири години.

В надпреварата на звездните спортисти и тази година решението за номинациите се падна на девет спорни журналисти, които през цялата година отразяваха постиженията на благоевградските състезатели и отбори в страната и чужбина. Те избраха 10-те най- изявени спортисти за 2015г., разделени в две категории – „Деца, юноши и девойки” до 18 години и  „Мъже, жени, младежи и девойки” над 18 години. Отличия ще получат и 50 деца от спортните клубове от града, които са постигнали високи резултати през годината на национални, европейски и световни състезания. Спортните журналисти от Благоевград винаги представят по най- добрия начин новините от света на спорта, но кой ще грабне приза „Спортен журналист №1 на Благоевград” ще стане ясно по време на церемонията. И тази година ще бъдат отличени и хората, които се грижат и допринасят за успехите на спортистите, а именно техните треньори в категория „Треньор №1 на Благоевград”. По време на спортното събитие ще бъдат отличени и „Отбор №1 на Благоевград”, „Шампион на Благоевград до 14 години”, „Феърплей” и разбира се престижното отличие за спортисти ветерани „Цялостен принос към спорта в Община Благоевград”.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене