БСП – Благоевград оттегли кандидатурата си за кмет на село Изгрев

емил костадинов

Според депутата Емил Костадинов било неразумно Благоевград да очаква 24 млн. лв. по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

Общинският съвет на БСП-Благоевград оттегли своята кандидатура за кмет на село Изгрев на Венчо Китанов и обяви подкрепата си за сина му – Йордан Китанов. Този път столетницата ще заложи на младостта, коментира депутатът Емил Костадинов.

 „Водени от разбирането, че г-н Китанов е човек с доказан авторитет в село Изгрев, доказан и на предишни избори, а и голяма част от населението на селото очакват точно такава фигура да получи доверие, ръководството на общинската организация на БСП в Благоевград взе решение, да застане зад тази кандидатура на независимия кандидат за кмет на село Изгрев, издигнат от Инициативен комитет”, заяви народният представител Емил Костадинов.

Бившият кмет на населеното място Николай Безински, който беше избран с подкрепата на БСП, пък ще подкрепи кандидатурата на ГЕРБ.

„Поведението на Николай в този случай е крайно неприемливо, неуместно и излиза извън правилата на партийното поведение”, категоричен е Костадинов.

Частичните избори за кмет на благоевградското село Изгрев ще се проведат на 16 март.

На пресконференцията народният представител от БСП Емил Костадинов за пореден път коментира орязаните финансови средства за община Благоевград по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ на МС. Според Костадинов било неразумно Благоевград да очаква 24 млн. лева при положение, че за цялата държава са отпуснати близо 300 млн. лева.

Той отново обвини кметския екип в неспособност да приоритизира собствените си намерения. Депутатът е категоричен, че предложените от общината проекти са негодни и незавършени. Нападките му основно бяха насочени към работата на администрацията на кмета Атанас Камбитов по проекта за изграждане на регионално депо за отпадъци. По думите на Костадинов правителството на Пламен Орешарски ще се заеме с проблема и ще търси начини за финансиране на депото. В заключение Емил Костадинов обобщи, че Благоевград наистина заслужава повече, но според него, най-вече като управление.

Автор: Деси Атанасова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене