Музиканти, свирили с Джон Лорд и Дани Миноуг, излизат на сцената на „Големите надежди”

Дарин Василев

Бенд, събрал едни от най-утвърдените инструменталисти у нас, застава до младите талантиИван Христов

София, 21 февруари 2014 г. Те са едни от най-известните и виртуозни български музиканти. Работили са и са свирили на една сцена със световни величия от Deep Purple, Pink Floyd, Iron Maiden, Апокалиптика, Дани Миноуг и много други. От 12 март, точно в 20.00 ч., най-големите ще се обединят в бенда на „Големите надежди”, за да застанат до най-малките музикални таланти.

В състава на бенда зрителите ще видят имена като Венко ПороманскиВенко Поромански (барабани), Иван Христов (пиано), братята Дарин и Васил Василеви (китара), Ивайло Звездомиров (бас-китара), Иван Боруджиев (саксофон), Мартин Ташев (тромпет), Константин Атасанов (тромбон) и чаровното дамско присъствие в лицето на квартет „Стрингс”. Неоспорими таланти, всеки един от тях може да се похвали с успешна кариера и още по-интересни истории с едни от най-големите имена в световната музика.

Такъв е примерът с Дарин, Венко и Ивайло, които участват в проекти с основателя на Deep Purple – Джон Лорд. Дарин е свирил с него на концерти в България и Европа, а през 2012 г. е поканен от легендарния пианист да запише китарите за „First Movement – най-емблематичната част от „Concerto for Group and Orchestra“ в Abbey Road Studios в Лондон, където застава до имена като Брус Дикинсън (Iron Maiden), Стив Морс (Deep Purple), Джо Бонамаса и Гай Прат (Pink Floyd). Дарин Василев е и единственият български музикант, който записва в Abbey Road Studios и е избран от Джон Лорд измежду трима световно известни негови колеги.

Честта да работи с Джон Лорд е имал и Венко Поромански (барабани), един от основателите на група „Те“. Свирил е на една сцена с имена като Симпъл Майндс, Дани Миноуг, Атомик Кийтън и музикантите от Инкогнито. Не само музиката, но и истинско приятелство го свързва с Гули Брием – барабаниста от Мецофорте, работил с Мадона, Маями Саундс, Машин и Бьорк.

Изключително любопитна е и историята на бас-китариста Ивайло Звездомиров. Един ден той получава изненадващо обаждане от световноизвестния музикант Майк Стърн, който го кани да организират общ уъркшоп. Той обаче решава, че някой си прави шега и затваря телефона. Налага се лично асистентката на Майк Стърн да се свърже с него, за да повярва на това, което се случва и да започне съвместната им работа.

Стрингс

Накрая, но не на последно място – нежното попълнение в лицето на квартет „Стрингс“, подгрявали концерти на Apocalyptica, Boney M, Eruption, Kelly Family. Те са единственият квартет у нас, реализирал се с авторски проекти – два видеосингъла, едно EP издание, албум с 11 авторски парчета, множество самостоятелни концерти, участия на престижни събития и клубни гигове.

Какво се случва, когато най-големите застанат зад най-малките? Кой още ще се присъедини към бенда на „Големите надежди” и кои ще бъдат първите таланти, които ще излязат на една сцена с тях – отговорите на 12 март, 20.00 ч. по Нова. Междувременно, всички, които обичат да се забавляват и искат да бъдат част от публиката на „Големите надежди”, могат да заявят своето желание, като се обадят на телефон 0885 613 363. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене