В началото на 2016 година започва строежът на депото за отпадъци край Благоевград

В началото на 2016 година ще бъде даден старт на процедурата по избор на изпълнител на проекта за изграждане на депо за отпадъци край Благоевград. Очаква се най-късно в средата на идната година депото да е готово. Това съобщи на сесията на ОбС-Благоевград днес градоначалникът Атанас Камбитов.

Днес съветниците гласуваха като извънредна точка програма за управление на отпадъците на община Благоевград за периода 2015-2020 година.

„В понеделник ще внесем предложението до Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) във връзка с изграждането на депото, и този документ е един от изискуемите, които трябва да предоставим. След одобрение от ПУДООС има осигурено финансиране от централния държавен бюджет за изграждането на депото, като в началото на годината се очаква да дадем старт на процедурата по избор на изпълнител на обекта“, коментира кметът Камбитов. 

На днешното заседание на ОбС Благоевград съветниците дадоха право на две училища от Благоевград да кандидатстват със съвместни проекти с училища от Македония по програмата за Трансгранично сътрудничество България-Македония. След гласуването на ОбС Седмо СОУ ще може да кандидатства съвместно с училища от Делчево, а 3-о Основно училище  с училище от Кочани.

На първо четене съветниците приеха и Наредбата  за опазване на общинската собственост и обществения ред на Община Благоевград. Освен забрана на употребата на алкохол и слабо алкохолни напитки в общински паркове и градини, съветниците разискваха и проблема с придвижването в града на коне оставени без надзор. Председателят на комисията Георги Васев дори отправи предложение да се вземе решение за назначаване на човек в Община Благоевград, който да отговаря за залавянето на коне, пуснати свободно да пашуват и да се разхождат по улиците и парковете в града.  

Окончателно бе прието и предложението за изменение на Правилата за реда за ползване, стопанисване и управление на стадион „Христо Ботев“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене