Тежка грижа „на главата“ на бивш управник: Продават фамилната фирма на кмета на Дупница от ерата „Галеви“ Атанас Янев за над 3 000 000 лв.

Лоша новина се стовари на главата на бившия кмет на Дупница от времето на ерата на братя „Галеви“, Атанас Янев. Заради неизплатени дългове, съдия изпълнител обяви имотите на фамилната му фирма „Специалремонт“, 10 производствени сгради, луксозна административна сграда и прилежащите и десетки декари земя за продан. Те са в ръцете на съдия-изпълнител, който обяви търг за собствеността на „Специалремонт“ на 12 януари с първоначална цена, от която да тръгне наддаването за всички имоти общо 3 158 000 лева.

Така мощният през годините бизнесмен и кмет изпадна в тотална несъстоятелност. Вчера стана ясно, че кметът Янев, който бе подсъдим по дело за злоупотреба с европейски средства за обучение на работници в чужбина и въпросът бе има ли наистина злоупотреби с европарите. Съдът постанови че Янев и фирмата му „Специалремонт” ЕООД не трябва да връща субсидията в размер на 35 838.19 евро и го оправда по делото. Съмнението падна върху обучението на 20 заварчици в Германия с бюджет 70 093.41 лв.

Пред програмата „Леонардо да Винчи” била представена справка, в която е записано, че проектът е протекъл успешно. Проверка установила, че обучението се провело не в Германия и Белгия, което хвърли съмненията за злоупотреби, но съдът ги отхвърли и Янев не трябва да връща субсидиите. Атанас Янев бе кмет на Дупница до 2011 година във времето, в което градът се управляваше от братята Галеви. В тези тежки за дупничани години, Атанас Янев бе най-коментирания управник. Издържа на кметския пост един мандат и бе свален при следващите избори.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене