Кюстендилецът Александър Костадинов препаса златния пояс на международния турнир по борба „Никола Петров“

Александър Костадинов - борба -кюстендил

Кюстендилецът Александър Костадинов триумфира като победител в кат. 59 кг на международния турнир по борба „Никола Петров“, класическия стил, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Възпитаникът на клуб „Васил и Георги Илиеви“ и настоящ състезател на „Миньор“ Перник бе категоричен на финала срещу арменеца Карен Асланян, спечелвайки схватката с 2:0 точки.

Двукратният световен шампион при юношите и трети от Евро 2012 при мъжете Костадинов записа 4 убедителни победи по пътя до финала на тепиха в зала „Универсиада“. Националът стартира с технически туш срещу Николай Вичев, после надделя над украинеца Левген с 4:2, а на четвъртфиналите се справи и с Радослав Василев с 8:2. В полуфинала Костадинов елиминира и американеца Батерман след 5:2. Александър Костадинов е двукратен носител на приза „Спортист №1 на Кюстендил”.

Друг спортист №1 на Града под Хисарлъка за 2012 г. – Милослав Методиев, се окичи със сребърното отличие при най-тежките до 130 кг на класическия стил. Състезателят на кюстендилския клуб отстъпи на финала на турчина Гюзел Атила с 0:2. Преди това младата надежда победи Чеби от Тунис, сърбина Павлович с 5:1 и беларусина Чугошвили, трети от Евро 2008.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене