Коронясаха кюстендилка за най-красива във Филипините

26-годишната кюстендилка Росица Клинкачева грейна с корона от конкурс за красота и талант в столицата на Филипините – Манила,пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Росица получи признанието на конкурс, организиран от световната компания Integrated Micro- Electronics. Inc. Девойката, която е представител на силната зодия Лъв, представи България, облечена в народна носия.

Кюстедилката изигра тракийска ръченица и кюстендилското селско хоро. Тя спечели и предварителния конкурс в българския филиал на компанията в Ботевград. Роси е единственото дете на земеделския производител Дияна Клинкачева и съпруга й Атанас, който е технически сътрудник в телевизия в Кюстендил. Семейството живее в планинското село Богослов, иначе Атанас е от петричкия край. Дъщеря им е завършила Техническия университет в София, специалност „Компютърно проектиране и технологии в машиностроенето“. 

Благодарение на отличния си английски език тя е избрана да бъде на стаж в ботевградския завод, а впоследствие й е предложена позиция в отдела по контрол на качеството. Росица е изучавала народни танци при Ангелина Арбова в Кюстендил. Средното си образование красавицата е завършила в Природоматематическата гимназия. За успеха й в Манила приятели и близки отрупаха стената й във фейсбук с многобройни поздравления и пожелания за нови успехи. Освен по народните танци кюстендилката се увлича и по тениса. Неин фаворит е Григор Димитров, чийто последен мач тя изгледа на живо в столичната зала в „Арена Армеец”. В супершоуто българският тенисист победи в приятелската среща Гаел Монфис.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене