Кюстендилка спечели конкурс за красота на световна мега компания във Филипините

Кюстендилката, по майчина линия Росица Клинкачева спечели конкурса за красота и талант на световната мега компания в сферата на електрониката- Integrated Micro- Electronics. Inc. Конкурсът се проведе в столицата на Филипините, Манила, съобщава Дарик.
Росица Клинкачева е представила даденостите на страната си и е играла, облечена в народна носия тракийска ръченица и кюстендилското селско хоро. Тя спечели и предварителния конкурс в българския филиал на компанията, който се намира в Ботевград и в, който работят около 1500 души. Заводът в България произвежда електронни платки за всички видове автомобили, като изнася продукцията си в целия свят.

Клинкачева е завършила Техническия университет в София, специалност- „компютърно проектиране и технологии в машиностроенето“. Тя е избрана, благодарение и на отличния си английски език да бъде на стаж в ботевградския завод, в последствие й е предложен трудов договор и позиция в отдела по контрол на качеството. Фирмата има заводи в Бразилия, Чехия, Китай, Мексико, Филипините и др. Росица Клинкачева носи фамилия от Петрич, от където е баща й- Атанас. Тя е изучавала народни танци при Ангелина Арбова в Кюстендил.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене