Д-р Атанас Камбитов и Радослав Тасков бяха избрани за делегати в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателят на ОбС Радослав Тасков бяха избрани за делегати в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Решението беше взето днес, на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград. Съгласно устава на НСОРБ, в двумесечен срок след провеждане на първото заседан

ие на новоизбрания Общински съвет, следва той да определи свои делегати. Общинските съветници решиха, при невъзможност председателят на ОбС да вземе участие в заседание на Общото събрание, да бъде заместван от съветника Красимир Роячки. Д-р Атанас Камбитов и председателят на ОбС Радослав Таков бяха избрани и за представители на Община Благоевград в Общото събрание на Сдружението на Югозападните общини. Със свое решение, общинските съветници определиха отново Красимир Роячки за заместник.

По време на днешното заседание днес бяха избрани и зам.-председатели на Общински съвет – Благоевград. Това са Илиан Георгиев от ПП ГЕРБ, Румен Калайджиев от „Коалиция за Благоевград“, Цветозар  Балабанов от „Партия на зелените“ и  Злата Сотирова от „Народен съюз“. Гласувани бяха и членове на единайсетте комисии в ОбС, както и техните председатели. Местните парламентаристи подкрепиха с пълно мнозинство предложението на д-р Атанас Камбитов относно кандидатстване с проектно предложение по Оперативна програма „Добро управление“, чрез което ще бъде надградена и подобрена дейността на Областен информационен център в Благоевград. Чрез ОИЦ се цели популяризиране на ролята на ЕС и информиране за възможностите за програми и осигуряване на максимална прозрачност на европейските програми. Финансовата помощ по ОП „Добро управление“, е в рамките на  от 200 000 до 315 000 лева, като финансовият ресурс се отпуска 100% безвъзмездно на Общината.

По предложение на д-р Атанас Камбитов беше приета и възможността, Община Благоевград да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от фонд „Солидарност“ на ЕС, чрез който да бъде финансирано възстановяване на щети от природни бедствия на територията на общината. Идеята е със средствата, за които Общината ще кандидатства да бъде подобрено състоянието на водосток и път за махала „Стопанска“, в село Габрово , както да бъде извършено и аварийно възстановяване на обекти  и предприемане на мерки за намаляване на обилните валежи , регистрирани в периода 30 януари до 4 февруари 2015 година. На днешното редовно заседание на ОбС бяха гласувани общо 11 решения.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене