ВИДЕО: Джалил Бошнак и Димитър Балтаджиев са новите зам. председатели на ОбС съвет Гоце Делчев

Това стана известно на вчерашното първо заседание на новия местен парламент. Преди да започне същинската работа на заседанието, шестима нови съветника положиха задължителната клетва – в работата си в местния парламент да се ръководят от интересите на народа. Те заеха местата на шестима спечелили в изборите съветнически места, но в последствие подали заявление за отвод. Така Георги Мишев, Магдалена Пиринска и Димитър Бояджиев от БСП и Сайди Уруч, Хюсеин Зърбаш и Джалил Бошнак от ДПС заеха поредните места от листите на съответните партии.
Новият местен парламент прие изменението и допълнението на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет гр. Гоце Делчев, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.
На първото си заседание гоцеделчевските съветници, според новия правилник за работа на общинските съвети, проведоха избора на двама заместник-председатели. Постъпиха само две предложения – за Димитър Балтаджиев от БСП и Джалил Бошнак от ДПС. Според правилника, изборът бе таен. След отварянето на урната за Димитър Бояджиев бяха преброени 24 бюлетини, а за Джалил Бошнак – 18. Освен това, съветниците гласуваха през мандата да работят девет постоянни комисии, на които също бяха избрани съответните членове и председатели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене