Откриха международна изложба на фотоси в Благоевград: Иранец заби пирона с култова снимка на дибидюс гола, разкрачена жена на стълбите към галерията

„Хабитат“ в Градската художествена галерия в Благоевград. Организатор на експозицията е известният благоевградски художник Сашо Стоицов. Фотографиите, представени в изложбата, са дело на Красимира Серафимова, Галя Йотова, Мичико Макино /Япония/, Негар Ягмаян /Иран/, Сантяго Серано /Еквадор/, Евгения Максимова и Надежда Павлова, която е и куратор на изложбата. Те пресъздават проекти на своите автори, които откриват различното в света около тях.

Всяка отделна серия композиции носи своя дух и име. Култова фотография на иранеца Негар Ягмаян взриви аудиторията. Билборд с гола жена посреща хората, на върха на стълбище с десетки стъпала. Всяка отделна серия композиции носи своя дух и име. Надежда Павлова е заложила на серията „Портали“, която е нейният последен проект.

Гостите на обновената Градска художествена галерия в Благоевград ще могат да видят още „Вчера, днес, утре“ на Галя Йотова, „Хабитат – теория на хаоса 1 и 2“ на Красимира Серафимова, „Tokyo Kingyo“ на Мичико Макино, „Тя като натюрморт“ на Негар Ягмаян, „Цирк“ на Сянтаго Серано и „Асоциирана носталгия“ на Евгения Максимова.

За голямото разнообразие от цветове, автори и картини съдействат община Благоевград, Градскато художествена галерия, „Sintesis“ – галерия за фотография, Фотосинтезис арт център и Българската фотографска академия.

Лъчо Петров/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене