Съветниците на Яне Янев се заклеха и демонстративно напуснаха сесията на ОбС в Сандански

Николай Шаламандов и Янко Ангелов са заместник-председателите на местния парламент в курортната община

Яне Янев и другите общинските съветниците от РЗС в Сандански внесоха типичния за тях скандален стил на вчерашното редовно заседание на местния парламент. Припомняме, че те бойкотираха учредителното заседание на местния парламент на 11 ноември и тогава не положиха клетва. Те свършиха това вчера и се заклеха да служат за благото и просперитета на хората в общината. Веднага след това обаче Яне Янев, Румен Гърчев, Красимир Стоянов, Иван Станоев, Калин Терзийски и Илия Георгиев напуснаха демонстративно залата. Те мотивираха решението си, че искането им за разглеждане на допълнителна точка, касаеща направа на ревизия на общината, бе отхвърлено от ОбС.

Видимо ядосан лидерът на РЗС Яне Янев коментира оттеглянето на съветниците така:

„За пореден път се уверихме, че в ОбС-Сандански ще се работи по старата схема, никакво желание за промяна. Нашата група внесе предложение най-напред да бъде приет нов правилник на ОбС и след това да започне изграждането на комисии. Те направиха точно обратното. Избраха си членове и председатели на комисии, игнорирайки най-многочислената група общински съветници на РЗС. Доказано нефункциониращи през годините комисии отново бяха гласувани и композирани. Така че ние отново ще внесем жалба в Административен съд за отмяна на тези решения по отношение на комисиите”, каза Яне Янев.

Отсъствието на съветниците на РЗС веднага спъна работата на местния парламент. Основният проблеми е, че решението за избор на комисия е валидно, ако за него гласуват поне половината от общия брой съветници.

На вчерашното заседанието на ОбС-Сандански бяха избрани и заместник-председатели на местния парламент. Николай Шаламандов от листата на ГЕРБ и Янко Ангелов от „Народен съюз” са заместниците на председателя на ОбС д-р Георги Синански.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене