ВИДЕО: Учениците от Гоце Делчев не страдат от завишена кръвна захар

Измежду 2 800 изследвани ученика от първи до дванадесети клас в Гоце Делчев ме е открит нито един случай на дете с притесняващо завишена кръвна захар. Това бе съобщено вчера от представители на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет.
Да се изследват профилактично всички ученици от 1 до 12 клас в Гоце Делчев за наличие на диабет е инициатива на местния Ротари Клуб, в партньорство с Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Радващата новина е, че при направените замервания на кръвната захар на 2 800 деца във всички училища на Гоце Делчев не е открит нито един случай на дете с притесняващо завишена кръвна захар. Въпреки това, представителите на Асоциацията предупредиха:
Инициативата приключи снощи с информационен лагер, на който присъстваха ръководствата на училища и други обществени организации работата на които е свързана с младите хора. Кампанията инициирана от Неврокопските ротарианци ще продължи през пролетта когато ще бъдат изследвани за наличие на диабет и децата от останалите училища на региона, обещаха организаторите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене