Автогол на „Черно море“ донесе три точки на „Пирин“ Гоце Делчев на старта

Пирин-Гоце Делчев

Отборът на „Пирин“ Гоце Делчев победи „Черно море“ с минималното 1:0 в първия мач за 24-я кръг на „А“ група, съобщава gong.bg. С двубоя, който се игра на Градския стадион в Гоце Делчев, бе поставен официален старт на пролетния дял на шампионата, след като преди седмица „Лудогорец“ изигра отложената от края на миналата година среща с Нефтохимик.

Единственото попадение в срещата бе дело на Александър Александров, който си отбеляза автогол. Така „моряците“изпуснаха идеален шанс да се подсигурят за мястото си в първата седмица, а ако бяха спечелили трите точки, щяха да се бетонират там.

„Черно море“ имаше известно териториално преимущество спрямо отбора на „Пирин“ Гоце Делчев през по-голямата част от първото полувреме, но двата състава така и не можаха да стигнат до гол. На няколко пъти Иван Коконов, Георги Божилов, както и Еденилсон Бергонси се отчетоха с хубави прояви за тима на Георги Иванов, но топката не намери целта.

Същевременно „неврокопчани“ също се отчетоха със своите шансове, които обаче бяха добре блокирани от защитата на „моряците“.

Една от хубавите ситуации в мача дойде в 16-ата минута, когато Георги Божилов пресече хубаво един пас, отне топката и комбинира с Бакари. Последният напредна почти фронтално на вратата на Абди Абдиков и реши да върне към Божилов. Той обаче се засуети, върна топката назад, а с тези си действия опропасти добрата възможност, защото позволи на отбраната на Пирин да се прегрупира и да не неутрализира опасността. Малко по-късно, в 25-ата минута, Марио Близнаков центрира в наказателното поле към Любомир Гуцев, но в крайна сметка, топката не стигна до него.

В самия край на първата част един от най-активните в редиците на варненци – Бакари – бе фаулиран грубо в два последователни пъти, а това донесе жълти картони за Любомир Гунев и Любо Витанов от състава на домакините. Преди това Тодор Паланков удари с лакът Мартин Газиев и това му донесе картон.

В началото на втората част „неврокопчани“ се настаниха по-трайно в половината на гостите от Варна, като поглеждаха по смело към вратата на Георги Китанов. В тези минути в опит да промени нещо, Георги Иванов извърши смeни, като 62-ата минута на двубоя ще бъде запомнена от юношата на “Черно Море” Александър Попов, който се появи в игра за тима от морската ни столица, заменяйки Даниел Георгиев. Това бе дебютен мач за младия талант, но около 7 минути след неговото появяване на терена, възпитаниците на Черно море инкасираха гол.

В 69-ата минута Любомир Витанов напредна от дясно по атаката на „неврокопчани“, центрира към намиращия се в наказателното поле Васил Панайотов, който се хвърли самоотвержено, но не можа да играе с топката. Вместо него в опита си да изчисти Александър Александров вкара топката в собствената си врата.

6 минути преди края на редовното време Бакари отправи хубав удар, който като по чудо не се озова в мрежата на Пирин. Топката мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата на Абди Абдиков.

С успеха “Пирин” вече има 12 точки, но все още стой в дъното на класирането. “Черно море” е 6-и с 40 пункта. В следващия кръг „моряците“ посреща “Литекс”, а „неврокопчани“ ще направят визита на “Лудогорец”.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене