Благоевград в траур за Пенчо Хаджийски-Пената

Прочутият тромпетист и флигорнист е починал на 60 години

На 60 години си отиде най-емблематичният музикант – тромпетист и флигорнист на Благоевград, Пенчо Хаджийски-Пената. Сформираният от него в началото на 80-те години на миналия век вокално-инструментален състав „Универсал“ е познат на благоевградчани с професионалните си изпълнения в едни от най-известните ресторанти в града, свирили са на десетки сватби и други тържествени събития, съобщава Struma.bg.

До последно Пенчо Хаджийски с групата си, в която е и синът му Иво, създаваха музикална атмосфера в хотел-парк „Бачиново“.

В последния му път днес го изпрати с музика военният оркестър на Благоевград, в който мина голяма част от забележителната му музикална кариера. Хаджийски започва работа като млад тромпетист във военния оркестър на град Станке Димитров, сега Дупница, впоследствие се премества в Благоевград и става първи солист-флигорнист на военния оркестър. Паралелно сформира и групата си „Универсал“, с която бързо си спечелва популярност заради богатия репертоар от естрадна и народна музика.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене