РЗС: Искаме отвод на Шекерлийски! Изпълнява поръчки и гледа делото едностранчиво

Лидерът на РЗС Яне Янев и шефа на правния отдел на партията адв. Емил Василев поискаха отвод на съдия Иван Шекерлийски от Административен съд – Благоевград по делото за касиране на изборите в община Сандански.

Никой не оспорва правото на магистрата да реши дадено дело по вътрешно убеждение, но не и преди да са изяснени всички относими факти и обстоятелства, което може да стане единствено след събиране на всички релевантни доказателства.

Няма как обаче да се изясни едно дело, когато са отхвърлени практически всички доказателствени искания на жалбоподателя и неговия процесуален представител.

РЗС има данни, че Шекерлийски е заставен да не си прави отвод и да претупа делото така, че да изпълни поръчката, но това скоро ще излезе наяве. Ако Шекерлийски не си направи отвод ние няма да се явим на делото днес 20 ноември 2015 г., петък от 13:30 ч. и ще предприемем действия чрез, които ще покажем нагледно корупционни зависимости в Административен съд  – Благоевград.

РЗС остро осъжда поръчковото правораздаване и счита, че в условия на демокрация чрез съдебни решения да се легитимират груби фалшификации на изборните резултати е недопустимо и опасно за правовия ред в страната.

Пресцентър на РЗС

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене