Без категория

Разследване ТОП ПРЕСА! РЕСТИТУТИ ПРАЩАТ НА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР СКАНДАЛНИ АФЕРИ СРЕЩУ УПРАВИТЕЛЯТ НА НАРОДНА МЕБЕЛ – БЛАГОЕВГРАД КИРИЛ АРНАУДСКИ!

_thumb

Tодор ТОДОРОВ

СИГНАЛ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ, ИЗРАЗЯВАЩИ СЕ В ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОБЩИНСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ “Народна мебел” ООД БЛАГОЕВГРАД В ИЗМАМНА СХЕМА ЗА УЧАСТИЕ В ТЪРГОВЕ НА ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЗА ПРОДАЖБА НА ИМУЩЕСТВО ЗА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ

Поредният търг е насрочен от 21.01.2014г. до 21.02.2014г. при частен съдебен изпълнител Александър Цанковски, Отваряне на наддавателните предложения на дата: 24.02.2014г. от 13.30часа в сградата на Районен съд – гр. БЛАГОЕВГРАД.

“Народна мебел” ООД е образувано след приватизацията на общинското дружество “Народна мебел” ЕООД през 2002 г. При приватизацията столичната “Алагон кар” ЕООД купува 19 706 дяла, или 65% от общия брой дялове на общинската фирма за сумата от 730 000 германски марки. 15% от дяловете получиха реститутите, а 20% и до днес са собственост на община Благоевград. Малко след приватизацията на дружеството за управител е назначен Кирил Арнаутски.

През 2007 г. Благоевградският окръжен съд вписва промяна в наименованието на съдружника “Алагон кар” ЕООД на “Коралба БГ” ООД. Любопитна подробност е, че всички дружествени дялове на “Коралба Бг” ЕООД са собственост на “Коралба трейдинг Ко лимитид”, която е кипърска офшорна фирма със седалище и офис в гр. Лимасол, ул. “Джон Кенеди”, Аирис Хаус, офис 740Б, тоест не се знае какъв точно е произходът на тези 730 000 марки.
На 28 март 2008 г. по молба на управителя на “Народна мебел” ООД К. Арнаутски Общинският съвет в Благоевград открива процедура за приватизация на останалите 10 611 дяла от дружеството, които представляват собствеността на общината и реститутите – общо 35%. Номиналът на акциите е по 10 лв. всяка, което прави стойност на акциите 106 110 лв. за 35-те процента. Изведнъж обаче се оказва, че без да има решение на общо събрание, Кирил Арнаутски е препродал цялото недвижимо имущество на “Народна мебел” ООД на своята лична фирма “Кирил Инвест” ЕООД, регистрирана на домашния му адрес на ул. “Дойран” 2 в Благоевград, и така нито общината, нито частните акционери могат да получат и лев за ценния имот. “Кирил Инвест” ЕООД е ново дружество, регистрирано през юли 2008 г., само 3 месеца след откриване процедурата по приватизацията. Според търговския регистър до момента на покупко-продажбата дружеството е било без всякаква дейност, не е плащало и данъци. При това положение не е ясно откъде е събрало този капитал, за да купи имуществото на “Народна мебел”. Става въпрос грубо за 8 млн. лв., защото “Народна мебел” е собственик на много атрактивни имоти в Благоевград. Единият е партерно помещение от 500 кв. м на централната благоевградска ул. “Тодор Александров” 23, което е дадено под наем на Обединена Българска банка. Според сделката, изповядана при нотариус Искра Кутева, К. Арнаутски е “продал” на себе си златния офис за 250 000 лв., което прави по 500 евро на кв. м при 2-3 пъти по-висока пазарна цена в тази част на града. Дружеството разполага и с огромна база в кв. “Грамада” с оборудвани производствени халета и цехове и административна сграда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене