Христина Шопова, Иво Николов, Зорница Кралева и Янко Янков заместници на кмета Камбитов?

Новият стар кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов е готов с имената на своите заместници. Това усилено се коментира в кулоарите на общината. Както той сам обяви преди седмица през този мандат в екипа му ще има четирима заместник-кметове. Имената им вече усилено се коментират и според информацията четиримата, които ще заемат зам.-кметските кресла са Христина Шопова, Иво Николов, Зорница Кралева и Янко Янков.

Култура и хуманитарни дейности

Не е изненада , че Христина Шопова е фаворит за заместник-кмет по културата и хуманитарните дейности. През предишния мандат на екипа Камбитов тя се доказа като изключително активна в областта на културните и хуманитарни дейности в общината. Под нейното ръководство дирекция „Култура“ организира стотици мероприятия.

Финанси

Иво Николов пък е най-вероятният заместник-кмет по финансовите въпроси в община Благоевград. Години наред Николов работи в общинска администрация, като оглавява много успешно Дирекция „Местни данъци и такси“, което го прави фаворит за зам.-кметското място.

Европейски проекти и програми

Очаква се Зорница Кралева да запази мястото си на заместник-кмет по Европейските проекти и програми. От както дойде в общината тя се доказа като професионалист и защити успешно доверието на кмета.

Сигурност и строителство

Янко Янков пък е очакваната номинация за заместник-кмет по строителството в Община Благоевград. Той е доказан професионалист в сферата. От години управлява собствена консултантска фирма, занимаваща се с технически надзор. Припомняме, че постът на зам.-кмет на строителството в общината е свободен от лятото на тази година, след като бе овакантен от Антоанета Робева.

Очакват се промени и в позициите на началници на отдели и директори на дирекции в общинска администрация Благоевград. Окончателният състава на екипа на кмета Атанас Камбитов да бъде обявен до 10 дни.

 

Автор: Борис Димитров, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене