Позиция на Общинската организация на РЗС в Сандански

Първото заседание на Общински съвет – Сандански свикано днес 11.11.15 г.  от областния управител на Благоевград е нелегитимно, защото е свикано в противоречие с чл. 23, ал. 1 на ЗМСМА и общинските съветници не са уведомени писмено по надлежния ред. РЗС като първа политическа сила в община Сандански отказва да става съучастник в незаконно свиканото заседание на Общинския съвет, което първо бе оповестено, че е на 12 ноември след това сменено на 11 ноември без да са уведомени по законоустановения начин общинските съветници.

Общинската организация на РЗС в Сандански остро възразява срещу подмяната на вота в местния парламент и няма да участва в каквато и да било колаборация с хората на бившия кмет Андон Тотев.

Схемаджийте, които подмениха цели протоколи, бюлетини и изборни резултати, сега са на път да подменят и мнозинството в Общински съвет – Сандански. Убедени сме, че гражданите на Сандански са категорично против участието на съветниците от листите на Тотев да са част от бъдещото управление на общината. РЗС се обявява категорично против задкулисните схеми, които до сега подържаха Тотев, а сега искат да обсебят и Котев, за да заметат следите от кражбите в общината и общинските фирми.

Припомняме, че на 17.11.2015 г. е насрочено заседанието на Административен съд – Благоевград за касиране на изборите в община Сандански. Ако живеем в правова държава при наличие на толкова подменени протоколи и тотално фалшифициране на изборните резултати би трябвало скоро в Сандански да има частични местни избори, на които гражданите, а не местните мафиотски групировки да определят съдбата на града.

 Пресцентър на РЗС

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене