Председателят на БСП – Петрич Д. Капитанов и цялото изпълнително бюро хвърлиха оставки

Председателя на общинското ръководство на БСП в община Петрич Димитър Капитанов подаде оставка заради катастрофално слабите резултати, които левицата получи в южната община на последните местни избори. Освен Капитанов оставка са подали и членовете на изпълнителното бюро и членовете на общинския съвет на столетницата в Петрич. Това е станало на заседание на общинския съвет на червените което се е провело на емблематичната дата 10 ноември.

За struma.bg Димитър Капитанов заяви: Заседанието на Общински съвет на БСП –  Петрич реши заради лошжия изборен резултат общинското ръководство да подаде оставка. Прие се устав и работна група, която да подпомогне отчетно-изборния цикъл и да предложи нов модел на организационна функционалност на организацията. Все се и решение за стартиране на незабавна отчетно-изборна кампания в общината.

Редовната отчетно изборна конференция ще се проведе в края на февруари, началото на март следващата година. До избирането на ново общинско ръководство партийните дела на червената партия ще се движат от 7-членна комисия, избрана на заседанието на общинския съвет.

Оставката на Капитанов и цялото ръководно тяло на БСП е изненада за едни и очаквана за други. Левицата в община Петрич получи най слабите резултати на местни избори, успя със сетни усилия да вкара само един общински съветник и това е лидерът в оставка Димитър Капитанов. В предишния общински съвет БСП имаше трима съветници. Както писахме, през последните дни изявени социалисти официално поискаха от Капитанов да си подаде незабавно оставката. Първо това поиска доайенът на социалистите Ангел Иванов, а дни по късно оставката на Капитанов бе поискана и от младия предприемач социалист Николай Попов, който се сочи за евентуален наследник на Капитанов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене