Свържете се с нас

Новини

Майката на Габи: Не познавам Калоян Ханджийски, няма дарителска сметка!

Публикувано

на

С Топ Преса се свърза Рилка Вълкова, майка на малката Габи. Поиска думата и ние и я дадохме. Ето какво каза тя:

Калоян ХанджийскиГ-жо Вълкова, защо потърсихте Топ Преса?
– В миналия брой на Топ Преса прочетох, че Калоян Ханджийски е обещал 10 000 лв. за лечението на дъщеря ми. Държа да кажа, че не познавам г-н Ханджийски и че детето ми няма дарителска сметка и в момента не тече дарителска кампания. Аз не съм видяла и първата публикация от брой 29 в която той е обещал да даде тези пари. Сега прочетох, че не е спазено обещанието. Искам да се знае, че не познавам Ханджийски и той не се е свързвал с мен, не му ща парите и детето ми няма сметка по която да се събират пари.

А ще има ли кампания за събиране на средства?
– Не!

Какво е състоянието на Габи в момента, има ли някакво лечение?
– Има хормонално лечение, но това не е важно… Не го правя с тази цел. Поисках среща с вас, за да се знае че аз не съм знаела за обещанието на Калоян Ханджийски.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Реклама
loading...

Международни

Турция и Русия с „историческа сделка“ за Сирия

Публикувано

на

Турция и Русия се споразумяха за това, което нарекоха „историческа сделка“, целяща да държи кюрдските сили далеч от границата на Сирия с Турция, предаде БГНЕС.

За Турция това означава запазване на контрола над областите, придобити за сметка на кюрдите, докато за Русия силите ѝ, наред със сирийските, ще контролират останалите.

Един от основните аспекти на сделката, който гарантира параметрите ѝ, е да има съвместни турско-руски патрули по границата на югоизточните ни съседи.

Какво беше уговорено?

Турция е завзела ивица земя с дължина 120 км между градовете Рас ал Айн до Тал Абияд, за да създаде „безопасна зона“ за преселване на до 2 000 000 бежанци, които в момента са в Турция. Русия се съгласи да разреши операцията на Турция, премахвайки риска от конфликт между двете страни.

В общото изявление на Русия и Турция се казва, че кюрдските сили „ще бъдат отстранени“ от градовете Манбидж и Тал Рифат – и двата се намират извън зоната на военната операция. Кюрдските милиции все още не са посочили дали ще се съгласят на тези искания.

Съгласно плана, Русия ще организира съвместни патрули с Турция в части от северна Сирия, за да гарантира, че кюрдските сили няма да се върнат в райони близо до границата на Сирия с Турция. Това патрулиране ще започне още сега. Съвместните руски и сирийски патрули в райони, в които турските сили не действат, също ще започнат в сряда.

Кюрдите получават още 150 часа, за да се оттеглят на дълбочина 32 км. от границата с Турция. Това стана, след като турският президент Реджеп Ердоган констатира край на времето за изтегляне на кюрдските милиции, договорено със САЩ – 5 дни.

Ердоган заяви, че САЩ не са „изпълнили напълно обещанията за сделка в Сирия“ и добави, че Анкара е готова да предприеме „необходими стъпки“.

В рамките на споразумението турското министерство на отбраната наблюдава процеса на изтегляне на сили от кюрдските части от ПКК от 30-километровата „безопасна зона“, наложена от Анкара. Според Турция, 136 автомобила са напуснали района през този период.

„Всички терористи, срещнати след изтичане на прекратяването на огъня, ще бъдат убити. Нашето право на самозащита срещу тормоз и нарушения винаги е валидно“, съобщи турското министерство на отбраната. То заяви, че през 120-часовия период са извършени 42 нарушения на примирието. Анкара предупреди и, че сделката с Русия не значи промяна на споразумението със САЩ.

Каква е цената?

ООН казва, че над 176 000 души, включително почти 80 000 деца, са били разселени през последните две седмици в Североизточна Сирия, където живеят около 3 000 000 души.

Около 120 цивилни са загинали в битката, заедно с 259 кюрдски бойци, 196 подкрепени от Турция сирийски бунтовници и седем турски войници, според Сирийската обсерватория за правата на човека (SOHR), базирана в Обединеното кралство група за наблюдение. 12 цивилни също са убити при нападения на ПКК на турска територия, гласи информация от Турция.

Сделката между Турция и Русия идва след като САЩ обявиха внезапно и неочаквано оттегляне от сирийските територии и анализаторите виждат това като циментиране на турското и руското влияние в региона. Часове след обявяването на сделката, Турция заяви, че ще прекрати „Извор на мира“ и няма нужда да възобновява настъплението си, което беше задържано поради прекратяване на огъня, тъй като кюрдските бойци се оттеглиха от турската „безопасна зона“. Коалицията, ръководена от САЩ, разчита на сили, водени от кюрдските войски, за да се бият с бойците на Ислямска държава (ИС) в Северна Сирия през последните четири години, но те са доминирани от кюрдските милиции за защита на населението (YPG), които Турция вижда като терористична организация.

Същевременно, официален Кремъл съобщи, че сирийският президент Башар Асад е благодарил на руския си колега Владимир Путин и „изрази пълната си подкрепа за резултатите от работата, както и за готовността на сирийските гранични служители, заедно с руската военна полиция, да стигнат до сирийско-турската граница“. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, руският президент е подчертал в телефонен разговор с Асад, че в крайна сметка основната задача е да се възстанови териториалната цялост на Сирия и да продължат съвместните усилия по политически път, включително работа в рамките на Конституционния комитет.

Actualno.com

коментара

Продължете с четенето

Политика

Борово може да разчита на екипа с номер 56

Публикувано

на

Изключително силна среща при много голям интерес от страна на местното население, проведе в село Борово кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов. На срещата бяха представени кандидатът за кмет на селото Йордан Катранджиев и кандидатите за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“. Хората в препълнената зала благодариха за всичко направено до момента и заявиха пълната си подкрепа за кандидатите с номер 56.

В програмата на Владимир Москов и неговия екип за следващите четири години в село Борово се предвижда асфалтиране на улици, изграждане на тротоари, изграждане на спортна площадка, откриване на Клуб на пенсионера, ремонт на училището и обновяване на двора, подмяна на стария водопровод на последните 4 улици, които са останали с такъв, завършване на площадното пространство и обособяване на зала за обществени прояви.

За да се случи всичко това жителите на селото могат да разчитат на кандидата за кмет на село Борово Йордан Катранджиев – млад, образован, способен и амбициозен човек. „Заедно можем наистина да направим нашето село още по-чисто, приветливо и предпочитано място за живот“, заяви той.

„Винаги сме били открити за проблемите на хората и решаването им. Контактите ни с хората от града и селата са ежедневни. Във всяко едно от населените места в общината, в това число и в село Борово, изпълнихме голяма част от ангажиментите, които бяхме поели – реконструкция на ВиК мрежата, асфалтиране на улици, благоустройство на зелени площи“, припомни Владимир Москов и уточни, че 15 км. е сменената водопроводна мрежа, а 6 км. са асфалтираните улици.

Оценявайки направеното и вярвайки, че именно това е екипът, който може да реализира заложеното в програмата за следващите четири години, хората в Борово категорично декларираха подкрепата си за Владимир Москов и неговия екип, както и за младия и перспективен кандидат за кмет на селото Йордан Катранджиев.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ