Свържете се с нас

Интервюта

Реформаторите: Очакваме репресии към хора, които работиха срещу ГЕРБ на изборите в Благоевград

Публикувано

на

Очакваме репресии към хора, които работиха срещу ГЕРБ по време на кметските избори в Благоевград. Това признаха реформаторите в областния център, които направиха отчет на резултатите от местния вот и коментираха бъдещата си работа в новия общински съвет.

Те прогнозираха, че първите, които още се сблъскат с реваншизъм, са отлюспените от ГЕРБ Венцислав Кавазов и Валери Смиленов, които се включиха в алтернативни съветнически листи.

„Дано не се сбъдне тази наша прогноза, но към момента имаме такова усещане“, заяви лидерът на ДСБ Калоян Ханджийски, който напомни, че кметът Атанас Камбитов не се е проявил като истински демократ, бягайки от реален дебат за проблемите на Благоевград по време на изборната кампания.

„Вечерта след изборите позвъних на Атанас Камбитов, за да го поздравя. Той предпочете да не ми отговори, но това е негова воля“, призна Ханджийски.

Благоевградските реформатори отчетоха успешно представяне за коалицията, която ще има трима свои представители в новия общински съвет. Те бяха единодушни, че като цяло местните избори в цялата страна са преминали при лоша организация, оставяйки у хората усещането за нечестност.

Според председателя на СДС в Благоевград  Давид Сукалински всичко това още един път доказва, че Изборният кодекс не е адекватен да дефинира ясни отговорности в работата на общинските избирателни комиисии и секциите. По думите му е належащо въвеждането на машинното гласуване и електронното преброяване, за да се избегнат сегашните безумия с обърканите протоколи.

В Общинския съвет групата на Реформаторския блок ще следва целите и принципите, заложени в изборната си платфора. „Спешно изграждане на паркинг до болницата, рехабилитация на пътя до Бодрост и превръщането на Благоевград в модерен ски център, подобряване на инфраструктурата в кварталите и най-важното – намаляване на безработицата сред младежите, а това може да стане с подобряване на инвестиционната среда и прозрачност в работата на кметската администрация“, обобщи Сукалински.

Калоян Ханджийски бе категоричен, че реформаторите ще бъдат конструктивна опозиция на общинското управление и ще поставят на дневен ред всички проблеми и недъзи в общината.

Реформаторите обещаха прозрачност на бъдещата си работа и първата крачка за това ще бъде поддържане на сайт, в който ще дават отчет за всичко свършено. В интернет страницата всеки ще може да дава свои идеи и предложения, като най-конструктивните ще бъдат поставяни за обсъждане на местните парламентарни заседания.

На първата сесия  в Благоевград, която ще бъде утре, от коалицията ще предложат Калоян Ханджийски за председател на Общинския съвет.

„Не очаквам мнозинство в полза на моята кандидатура, но по този начин ще докажем за пореден път, че не подкрепяме статуквото и ще разбием наложения модел на управление. Трудно ще му бъде на кмета Атанас Камбитов в този Общински съвет, защото ще извадим на светло всички корупционни практики.  Готови сме за битка“, подчерта Калоян Ханджийски. /Infomreja

коментара

Реклама
loading...

ГЕРБ

Общинският съветник от ГЕРБ – Благоевград, Красимир Роячки: Камбитов е първият кмет, който си е от града. Това веднага си пролича, защото нещата видимо се получават!

Публикувано

на

Следващия мандат продължаваме с подобренията!

Срещаме се с Красимир Роячки във връзка с подлеза, който ще се изгражда в квартал Грамада. Вие сте от този квартал. Хората Ви уважават там, радчитат на вас. Правите каквото можете за грамаждани. На последната сесия на Общински съвет бяхте доста изнервен изнервен…

– Разбира се. Как може да се говорят такива глупости от трибуната на Общински съвет.

Във видеото, вие завършихте с това, че хората чакат този подлез от 40 години.

– Да. Действително хората го чакат от много време. Имахме дълги забавяния в проектите, но сега всичко е наред. Имаме разписано от пожарната становище, така че започваме изграждането от октомври. Явно човекът, който присъстваше в залата и казваше, че подлеза не е полезен и не трябва да го има, има складова база в региона и иска да минават камионите му през квартала. Това е жилищен квартал, не е промишлена зона. Камионите ще минават само през ул. „Св. Климент Охридски“, която е с удебелен слой асфалт. Умишлено при изграждането и сложихме по-голям слой асфалт. Там е подходящо за камиони. Останалата част от квартала не е пригодена за тежкотоварни камиони. Когато се направи подлеза, движението на тежкотоварни камиони в квартала, където е пълно с деца, ще бъде забранено. Те ще минават само през ул. „Климент Охридски“ до Топливо или Пиринснаб. Това ще е разрешеното трасе за преминаване. Идваха хора и обявиха мотиви, че пожарната не могла да мине от там. Пожарната когато има прелез не минава по принцип. Има риск да я хване бариерата. Това не е кръстовище, през което може да пусне алармата и да продължи. Пожарната и сега заобикаля когато има инцидент. Сега ще стане по-удобно, защото малката кола ще може да минава директно и ще може по-бързо да стига до нуждаещи се при евентуален инцидент.

Тоест за пореден път се натъкваме на хора подстрекавани от опозицията и се изказват неподготвени.

– Абсолютно. Аз слушах много внимателно този човек който говореше против и все едно слушах думите на Злата Ризова да излизат от неговата уста. Нашата колежка, която е против целият свят не само против подлеза. Тя самата е гласувала два пъти за този прелез. Как сега от един път преди изборите започна да е против прелеза. Как така питам аз? На нея налага ли и се сутрин бързайки за работа да чака бариерата на прелеза? Има един израз сред грамаждани: „Половината живот ни мина на тази бариера“. Така че мисля, че това е сериозен проблем за хората. Особено за работещите хора, които бързат. Това чакане на бариерата е изнервящо. С изграждането на подлеза ще стане и по-безопасно преминаването на пешеходците не само на превозните средства. Инцидентите надявам се ще са по-малко. Мисля че проекта е хубав….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

Улично куче нахапа жестоко 6-г. момче, транспортират го в “Пирогов”

Публикувано

на

Улично куче нахапа жестоко 6-годишно момче в Дупница. Млад мъж се е опитал да спаси детето, но вместо това той също е пострадал и е с разкъсна рана на крака.

Инцидентът е станал преди минути в двора на социалните жилища в Дупница.

Детето ще бъде транспортирано в “Пирогов”.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ