Реформаторите: Очакваме репресии към хора, които работиха срещу ГЕРБ на изборите в Благоевград

Очакваме репресии към хора, които работиха срещу ГЕРБ по време на кметските избори в Благоевград. Това признаха реформаторите в областния център, които направиха отчет на резултатите от местния вот и коментираха бъдещата си работа в новия общински съвет.

Те прогнозираха, че първите, които още се сблъскат с реваншизъм, са отлюспените от ГЕРБ Венцислав Кавазов и Валери Смиленов, които се включиха в алтернативни съветнически листи.

„Дано не се сбъдне тази наша прогноза, но към момента имаме такова усещане“, заяви лидерът на ДСБ Калоян Ханджийски, който напомни, че кметът Атанас Камбитов не се е проявил като истински демократ, бягайки от реален дебат за проблемите на Благоевград по време на изборната кампания.

„Вечерта след изборите позвъних на Атанас Камбитов, за да го поздравя. Той предпочете да не ми отговори, но това е негова воля“, призна Ханджийски.

Благоевградските реформатори отчетоха успешно представяне за коалицията, която ще има трима свои представители в новия общински съвет. Те бяха единодушни, че като цяло местните избори в цялата страна са преминали при лоша организация, оставяйки у хората усещането за нечестност.

Според председателя на СДС в Благоевград  Давид Сукалински всичко това още един път доказва, че Изборният кодекс не е адекватен да дефинира ясни отговорности в работата на общинските избирателни комиисии и секциите. По думите му е належащо въвеждането на машинното гласуване и електронното преброяване, за да се избегнат сегашните безумия с обърканите протоколи.

В Общинския съвет групата на Реформаторския блок ще следва целите и принципите, заложени в изборната си платфора. „Спешно изграждане на паркинг до болницата, рехабилитация на пътя до Бодрост и превръщането на Благоевград в модерен ски център, подобряване на инфраструктурата в кварталите и най-важното – намаляване на безработицата сред младежите, а това може да стане с подобряване на инвестиционната среда и прозрачност в работата на кметската администрация“, обобщи Сукалински.

Калоян Ханджийски бе категоричен, че реформаторите ще бъдат конструктивна опозиция на общинското управление и ще поставят на дневен ред всички проблеми и недъзи в общината.

Реформаторите обещаха прозрачност на бъдещата си работа и първата крачка за това ще бъде поддържане на сайт, в който ще дават отчет за всичко свършено. В интернет страницата всеки ще може да дава свои идеи и предложения, като най-конструктивните ще бъдат поставяни за обсъждане на местните парламентарни заседания.

На първата сесия  в Благоевград, която ще бъде утре, от коалицията ще предложат Калоян Ханджийски за председател на Общинския съвет.

„Не очаквам мнозинство в полза на моята кандидатура, но по този начин ще докажем за пореден път, че не подкрепяме статуквото и ще разбием наложения модел на управление. Трудно ще му бъде на кмета Атанас Камбитов в този Общински съвет, защото ще извадим на светло всички корупционни практики.  Готови сме за битка“, подчерта Калоян Ханджийски. /Infomreja

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене