Феноменален Лудогорец продължава да твори история

98903-ludogorec

Две дузпи, два червени картона, две греди, изчистване от голлинията, и още много емоции съпътстваха мача от първата до последната минута

Лудогорец победи с 1:0 при гостуването си на Лацио в 1/16-финал от Лига Европа, на „Стадио Олимпико“, пише gong.bg. Реваншът е на 27 февруари на Националния стадион в София.

Роман Безяк донесе победата на тима си с гол в последните секунди от редовното време за първото полувреме с мощен далечен удар от около 25 метра.

Две дузпи, два червени картона, две греди, изчистване от голлинията, и още много много емоции съпътстваха мача от първата до последната минута. Българският отбор обаче с всичко заслужи своята победа, и бе по-зрелият, по-подготвен състав на стадиона в Рим. Стражът Владо Стоянов се превърна в играч на мача, след като отрази дузпа, и направи още страхотни спасявания в хода на двубоя.

Лудогорец стана вторият български отбор с победа над Лацио на „Олимпико“, след Левски, но този невероятен успех доближи много разградчани до мечтано продължаване на осминафинал в Европа.

Българският шампион пропиля невероятен шанс да поведе рано-рано. Още в седмата минута разградчани получиха възможност да изпълнят дузпа, след като Феликс Цвайер видя спорна игра с ръка на Лорик Цана в наказателното поле.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков обаче не успя да реализира. Той опита техничен прехвърлящ удар в центъра на вратата, но подцени много ситуацията, и Бериша улови без проблеми.

Иначе играта вървеше равностойно, с пробиви на Лудогорец по крилото, и по-масирано присъствие на играчи на Лацио пред пеналта на българите.

Най-доброто положение за домакините дойде в 29-та минута, след хубава атака, в която Кейта намери Клозе в наказателното поле, и той опита с пета да стреля покрай Владо Стоянов, но ударът му бе блокиран чисто.

Пет минути по-късно, Лудогорец се задържа по-трайно покрай Бериша, и Марселиньо с мощен удар от 22-23 метра нацели напречната греда.

В отговора на Лацио, Лукас Билия отправи точен шут от фаул, но Владо Стоянов бе на мястото си и с отлично отиграване закова топката на земята.

В последната атака на Лудогорец за първото полувреме, в 45-та минута, Роман Безяк изведе тима си напред с мощен далечен удар от около 25 метра.

След почивката Лацио стартира мощно, и Фелипе Андерсон бе в основата на натиска на домакините. Той първо нацели греда, а след това спечели дузпа. Йордан Минев фаулира бразилеца, отново дискусионно, но немският арбитър върна дузпата, която пресили и в полза на Лудогорец в началото на мача.

Андерсон обаче не успя да реализира, и Владо Стоянов спаси удара му, а след това българският национал отрази и добавката на Лулич!

Нещата придобиха лош развой за Лудогорец в 54-та минута, след като Светльо Дяков получи втори жълт картон, и бе изгонен. Така родният тим остана повече от половин час с човек по-малко, по и гол повече.

Стойчо Стоев веднага подсили халфовата линия, като извади Безяк и пусна Фабио Ешпиньо в игра, и така успя да затвори пак пространството пред вратата на Владо Стоянов, докато за Лудогорец остана да атакуват Марселиньо и Мисиджан.

Бройката играчи на терена се изравни в 73-та минута, когато директен червен картон получи Каванда, който удари с крак в главата Данчо Минев.

Малко преди това, Мисиджан искаше дузпа, след като Сиани го повали при едно единоборство. Веднага след изгонването пък, Лацио пропусна страхотен шанс, и Фабио Ешпиньо изби от голлинията удар на Кандрева с глава.

Лацио имаше още две възможности да изравни, в самия край на редовното време, но при по-опасната от тях, Владо Стоянов с ново геройско спасяване извади удар на Каванда с лявата ръка.

В последната атака за Лудогорец, вече в продължението, Кишада отляво навлезе в пеналта, топката бе отразена към Златински, той се подхлъзна, все пак удар бе отправен, от Минев, но не намери очертанията на вратата.

С това приключи всичко, с нова, поредна успешна крачка на Лудогорец в Европа!

E79 News; Снимки: Gong.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене