В навечерието на Деня на народните будители и на своя патронен празник НПГ „Димитър Талев“ получи поредно признание от МОН – признание за професионализма на ръководството, педагозите, както и за постиженията на учениците.

В съревнование за финансиране на проекти по ОП „Региони в растеж“ заедно с  303 професионални гимназии от цялата страна, НПГ е на 23 място с 15,7 точки при максимален брой 19,8.

Ето и думите на директора на гимназията г-жа Мария Георгиева:

„След изпълнен проект за цялостно саниране на училището, построяване на две спортни площадки, изпълнение на проект за ученическа мобилност ЕРАЗЪМ + и изграждане на достъпна архитектурна среда, сега НПГ „Димитър Талев“ очаква финансов ресурс за развитие, реконструкция и модернизиране на училището по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Предвидените за изпълнение дейности ще доведат до обновяване и модернизиране на учебните кабинети, лаборатории, учебните работилници за осъществяване на качествено професионално образование с помощта на бизнеса.

Правителството и в частност МОН провеждат последователна политика в сферата на професионалното образование и НПГ е доказателство за това. Народният представител г-н Георги Андонов е приел за своя кауза грижата и подкрепата за развитието и утвърждаването  на НПГ „Димитър Талев“  като структуроопределящо професионално училище за целия югозападен регион. Град Гоце Делчев, бизнесът тук, младите хора заслужават качествено професионално образование с  модерна визия и поглед в бъдещето. НПГ предлага точно това.“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене