СДС лидерът Д. Димитров пое управлението на РЗИ – Благоевград след уволнението на Лена Павлова

Главният секретар Димитър Димитров пое временно управлението на РЗИ – Благоевград. Той ще ръководи здравната инспекция до петък, когато се завръща от отпуск по болест зам. директорът д-р Михаил Кметски, който ще се заеме с управленските функции след уволнението на титулярката д-р Лена Павлова.

“ Като главен секретар нямам право да подписвам заповеди. През мен минава изходящата и входящата поща”, обясни пред „Струма“ Димитър Димитров, който е и областен председател на СДС в Пиринско. Припомняме, че той беше назначен за главен секретар на РЗИ на 1 юни от д-р Лена Павлова, с която са съпартийци.

Димитър Димитров, който беше и областен управител в последното служебно правителство, направи и невъзможното да запази д-р Лена Павлова на шефския стол, който се разклати веднага след парламентарните избори. Атаките срещу нея се засилиха и преди месец стана ясно, че въпреки политическата подкрепа на СДС и отличните резултати от финансовата ревизия в РЗИ, решението за смяната й е взето и не подлежи на ревизия. Д-р Лена Павлова излезе в отпуск по болест и след като се върна в понеделник, пратеници на здравното министерство й връчиха заповедта за уволнение, която тя отказа да подпише и обяви, че ще я обжалва в съда.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене