Свържете се с нас

БСП

Ясни са вече новите общински съветници в Благоевград

Публикувано

на

41 общински съветници влизат в новия ОбС – Благоевград. Toва съобщи председателят на ОИК Елена Панчева. Ето и имената на съветниците от отделни партии, които ще участват в местния парламент през следващите 4 години.

ПП ГЕРБ
1. Йордан Андонов
2. Илиан Георгиев
3. Красимир Роячки
4. Елена Димитрова
5. Ивайло Златанов
6. Давид Петров
7. Кирил Илиев
8. Венцислав Хросинков
9. Йордан Миленков

„ЗАЕДНО ЗА БЛАГОЕВГРАД– ЕНП и КБ“
1. Радослав Тасков
2. Васил Щерев
3. Гергана Муртова
4. Владимир Таковски
5. Васил Димитров
6. Славка Гелишева
7. Захари Хаджийски

ПП „Партия на зелените“
1. Андон Тодоров
2. Цветозар Балабанов
3. Васил Александров
4. Александър Стойков

РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК
1. Калоян Хаджийски
2. Румяна Първанова
3. Давид Сукалински

БСП
1. Милан Богдански
2. Антон Асиски
3. Гергана Бечванова-Янчева

ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ „Ал. Стамболийски“
1. Димитър Урдев
2. Петя Костадинова

Коалиция “ЕКИП – АБВ, НДСВ, ОБТ”
1. Владимир Елезов
2. Кирил Ваклинов

ПП Зелена партия
1. Валери Смиленов
2. Сашо Милчев

Движение 21
1. Албина Анева-Томова
2. Георги Корчев

НАРОДЕН СЪЮЗ
1. Христо Ковачки
2. Бисер Стойчев

КОАЛИЦИЯ ЗА БЛАГОЕВГРАД
1. Рашко Динков
2. Румен Калайджиев

ВМРО
1. Георги Васев

ПП ГЛАС НАРОДЕН
1. Илко Стоянов
2. Цвета Рангелова

коментара

Реклама
loading...

БСП

БСП-Благоевград с 4 номинации за кмет на града

Публикувано

на

Социалистите в Благоевград номинираха четирима души за кмет на областния център. Вече приключиха събранията на партийните организации в общината.

Най-много подкрепа местните социалисти са заявили за общинския председател Любен Милев. След него се нарежда бившият кмет на Благоевград – Костадин Паскалев, на трето и четвърто място по брой номинации са общинската съветничка Гергана Янчева и настоящият депутат от БСП – Николай Бошкилов.

Това са партийните кандидатури на БСП-Благоевград. По-вероятно е обаче да се застане зад независим кандидат, който да обедини лявото пространство и цялата опозиция на сегашното управление, твърдят местни соцалисти.

Последната дума ще има Националният съвет на БСП, който ще утвърди кандидат-кмета на БСП за Благоевград.

коментара

Продължете с четенето

БСП

Корнелия Нинова в Перник: Няма да позволим в Перник да се изгарят отпадъци

Публикувано

на

Власт, бизнес и пари са се сраснали и това е част от модела на управление

„Разговаряхме с всички председатели на общински организации на БСП в област Перник и народните представители от областта във връзка с местните избори. Днес Изпълнителното бюро ще приеме и платформата за местните избори. Прави ни впечатление, че и тук бяха поставени проблеми, които се превръщат в национални. И тук изключително остро бе поставен въпросът със здравеопазването“. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Перник. Тя добави, че в областта има общини, в които по два месеца няма лекар, а други са много отдалечени и транспортът до областната болница е голям проблем. Тя припомни, че БСП е предложила своята алтернатива в сектора  и бъдещите кметове от левицата ще се придържат към нея за общинското здравеопазване. „Друга тема, която излиза почти навсякъде, е екологията. Тук, в Перник, на площадката на ТЕЦ-а, се подготвя изгаряне на отпадъци, които дори не са от България, а се вкарват от Италия. Няма да позволим в Перник да се изгарят отпадъци. Това е част от модела на управление и срастване на власт, бизнес и пари. Държавата прави услуги на Христо Ковачки, а той ги връща и това се вижда по време на избори – Перник е един от градовете с най-голям корпоративен вот“, уточни Корнелия Нинова. Тя добави, че Перник е един от първенците по замърсяване на въздуха, а това изгаряне на RDF отпадъци  е изключително опасно. „Станислав Владимиров, който е номиниран от местните структури за кмет на общината, пое ангажимент да работи за спиране на този процес “, коментира още лидерът на левицата.

Станислав Владимиров: Транспортът до София продължава да е голям проблем за перничани

„Качеството на въздуха е една от най-болезнените теми за Перник. Притесненията на перничани са, че евентуално горене на RDF отпадъци  ще утежни обстановката и ще застраши здравето им“, каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров.  Той добави, че Перник е град, който можеше да се възползва от тези 111 млн. лв., които бяха дадени от държавата за подобряване на качеството на въздуха, но общинската администрация не е направила усилие да изготви програма за управление на качеството на въздуха. „Ще продължаваме да поставяме темата на дневен ред и няма да се съгласим и позволим допълнително да се утежнява екологичната обстановка в Перник“, заяви Владимиров. Народният представител коментира, че близо 30 000 перничани всеки ден пътуват до София, за да работят, учат или отидат на лекар. „Качествен ЖП или автобусен транспорт няма и хората пътуват най-вече със собствените си автомобили,  образуват се километрични тапи и допълнително се замърсява въздухът. На този фон, управляващите в общината разиграха един цирк с реверсивното движение, а този огромен проблем продължава да стои пред перничани“, каза още Станислав Владимиров.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ