Застъпник разказва как гласуват ромите в Благоевград, колко и как се плаща

снимка: БГНЕС, архив

Ромите в най-голямата махала в Благоевград изпитват огромни затруднения на днешния вот. По думите им са прекалено много листите.

„Не можем да се ориентираме, а с това гласуване за референдум и преференции е пълна лудница“, казват ромите.

„Неграмотните роми в Благоевград не могат да се ориентират с тези еднометрови листи, още повече това с преференциалния вот, както и с това гласуване за референдум. Хората от ромската общност очакват раздвижване към 18:00 ч., когато започнат да се раздават пари и да се развързват големите кесии, за да не се стига до балотажи“, коментира застъпник на партия.

„Неграмотните роми, на които са им дадени предварително пари и които предварително са уведомени с флаери за кого трябва да гласуват, си го носят в джоба, влизат и така гласуват. Другите, които не са получили пари, очакват всеки момент. Около барчета има струпване“, допълни застъпникът.

На въпрос колко струва гласът за кмет и общински съветник, той заяви „гласът за общински съветник е 30 лева, за кмет – 50 лева. Това са парите, които се предлагат, но все още не са дадени. Организацията за купуване на избиратели върви от около месец“, каза още застъпникът.

Хората не ги е страх, защото парите са раздадени направо в къщите на хората още преди 20 дни и са предупредени, допълни той.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене