„Пирин“ /Рз/ затваря селекцията с 28-г защитник от Кюстендил, отпрати вратаря от Г. Делчев

112-23-81

Втородивизионният „Пирин“ /Рз/ затваря зимната си селекция с опитен защитник от Кюстендил. Тренировки с отбора на тандема Христо Джоджов-Димитър Соколов започна Мартин Сечков. 28-годишният бранител направи име с „Локомотив“ /Пд/, игра още за „Миньор“ /Пк/, „Славия“, „Етър“ и „Монтана“. За последно миналата есен се подвизаваше в „Нефтохимик“, откъдето си тръгна през зимата заради неполучени заплати. Статутът му на свободен агент и провалът на намеренията му да си намери отбор в чужбина отвори широко вратите към тима от Разлог. Играчът опита през паузата да си уреди трансфер в Казахстан, но не успя.

Получих уверенията на ръководството, че клубът е финансово осигурен. Знам, че тимът играе грамотен футбол, и това също наклони везните за решението ми. Няма да минавам проби, разбрахме се договорът да е до края на сезона с опция за продължение. Ще го подпиша обаче едва когато изпълнят предварителното ни споразумение по финансовите клаузи в контракта, разкри подробности за хода на преговорите М. Сечков, който е съгражданин на половинката от треньорския дует Д. Соколов.

С привличането му в планинското градче могат да дишат по-спокойно за ариер-гарда си, тъй като успяха да задържат твърдите титуляри Димитър Наков и Евгени Тунтев. Междувременно считаният за сигурно попълнение вратар от „Пирин“ /ГД/ Димитър Куршумов бе отпратен, намирането на алтернатива за пост №1 се очаква в близките 24 часа.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене