65 617 души гласуват за местна власт в община Благоевград, изборните секции в Пиринско охраняват 766 полицаи

65 617 са избирателите в община Благоевград, които днес имат право да гласуват за местна власт. Разкритите секции са 121. Една от тях е ситуирана в ареста на полицията.

В шест секционни избирателни комисии пък ще могат да упражнят правото си на вот хора със зрителни или двигателни затруднения. Те са в Младежкия дом, Помощното училище, Второ ОУ, Трето ОУ, Четвърто ОУ и Благоевградска професионална гимназия.

За национален референдум могат да гласуват 87 552-ма жители на община Благоевград, уточниха от Общинската избирателна комисия.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 7:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Благоевград.

За осигуряване на охраната на изборните секции в областта са ангажирани 766 служители на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМР-Благоевград издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

До момента за областта са издадени 96 удостоверения, като 8 от тях са за Благоевград.

В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората, напомнят от полицията.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене