Бербатов остана резерва за ПАОК срещу Краснодар

Отборите на ПАОК и Краснодар не успяха да се победят в мач от третия кръг на Група С на Лига Европа. Двата състава завършиха при нулево равенство /0:0/ на стадион Тумба.

Димитър Бербатов започна срещата като резерва, но се появи в игра в 57-ата минута на мястото на Стефанос Атансиадид. Българският нападател остави отлични впечатления в двубой, който предложи доста интересни положения.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед се оказа в центъра на няколко доста опасни атаки, в които обаче стражът на руския тим Андрей Дикан отрази с вещина. Бербатов показа отлично взаимодействие с бившия играч на Левски Гари Родригес.

За Краснодар пълни 90 минути на терена изкара друг бивш играч на Левски – Жоазиньо.

През първото полувреме двата състава бяха значително предпазливи, като залагаха повече на тактика. За сметка на това, през вторите 45 минути съперниците заложиха на по-атакуващ футбол, а интересните положения не закъсняха.

В 76-ата минута Ари стреля, но вратарят на ПАОК отрази. В ответната атака Гари Родригес опита да намери Бербатов, но пътят на топката бе пресечен от бранител на Краснодар. Последва добавка от дистанция, но в страни.

В 79-ата минута Бербатов бе в основата на една добра атака, той подаде към Каче, който стреля някъде от зоната пред дъгата на наказателното поле. Дикан обаче отрази без грешка в корнер, от който не произлезе нищо.

Двата състава не успяха да завършат срещата в пълен състав, след като Артур Енджейчик бе изгонен от отбора на гостите с втори жълт картон в заключителните минути, а малко след това и Жайро последва примера му за домакините.

След поделените точки Краснодар заема второто място в Група С с 4 точки, а ПАОК е 4-и с 3 пункта. /gong.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене