Свържете се с нас

Интервюта

Калоян Ханджийски, Реформаторски блок: Благоевград заслужава повече !

Публикувано

на

Калоян Ханджийски е издигнат за кандидат кмет на Благоевград от коалиция „Реформаторски Блок“. Номинацията печели на вътрешни избори сред партиите от Блока. Той е роден и израстнал в Благоевград , 44 годишен. Маика му Тодорка Ханджийска – „Инспектор“ в ДЗИ с повече от 40 годишен стаж по настоящем пенсионер, баща му Тома Ханджийски е „ Строителен техник “ в „Геоплан проект „ и „Хидромелиораций“ с повече от 45 годишен стаж , също пенсионер . Калоян по образование е икономист със специалност „Стопанско управление“ по професия е „Мениджър“ с дългогодишен опит в областта на продажбите на бързооборотни стоки. От 18 год работи за световни и национални лидери в сферата на безалкохолните напитки и минерални води. Има множество специализаций между които и световни лидери като „Уилсън уърнинг “ и „Ню хараизънт “ . Единствената партия в която е членувал е ДСБ където извървява пътя от редови Член , Зам. Председател а от 2012г. e избран за Председател на ДСБ Благоевград / Част от коалиция Реформаторски Блок /. Живее на семеини начала с Галя Ковачева. Баща е на 2 деца.

Г-н Ханджийски , какъв човек сте ?
Нормален човек , човек които не се срамува от нищо в своя живот , човек които има много приятели , човек които знае от къде идва и къде отива. Определям се като професионалист , родолюбец , демократ, десен по убеждение , вярващ , справедлив и честен. Човек на които нищо човешко не му е чуждо. Да не си помислите ,че съм светец , изтъкан съм от недостатъци !

А какъв трябва да бъде кметът на Благоевград според вас?
Преди всичко човек с висок морал и много, много воля , разбира се трябва да бъде добър управленец , да има ясна визия за посоката в която ще води общината! Ще цитирам и Томислав Дончев : „Кметът е важно да бъде добър човек“. С което съм напълно съгласен. Кметът генерира власт , ако е лош човек той се превръща във …….феодал!

А не трябва ли да бъде компетентнен?
Знаете ли няма човек които разбира от всичко, затова има специалисти , кметът като добър мениджър трябва да изгради екип от компетентни хора и да ръководи мъдро. Сигурният начин да се провали е ако започне да разбира от всичко !

Какъв ще бъде вашият екип?
Екип от професионалисти , всеки специалист в областта си , честни и кадърни експерти , хора които умеят да работят в екип без значение от политическият им цвят. Без роднини и приятели , без компромиси!

Няма ли да се обидят съпартииците и роднините ви?
Не , защо ? Това е нещото което проповядваме и за което сме се борили. Ще останем на принципите си . Искам обаче много ясно да заявя ,че за мен е чест да представлявам такава демократична общност като коалиция „ Реформаторски Блок“ Благоевград. Чувствам се като част от един страхотен отбор , отбор от които на мен се падна ролята да бъда капитан. Нека да е ясно още ,че аз ще отстоявам десните ценостти изповядвани от коалицията и ясно и последователно ще изпълняваме всичко което ще обещаем. Ще разчитам на съпартииците си да бъдат истинският коректив , да показват грешките ми. А относно роднините и това ,че ще стоят отстрани , това е разбирането ми за морал. Използвам случая да им се извиня защото ще ги поставя в неизгодна позиция , и зная , че ще ме разберат….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса /от 23 до 29 Октомври 2015 г./

коментара

Реклама
loading...

ГЕРБ

Общинският съветник от ГЕРБ – Благоевград, Красимир Роячки: Камбитов е първият кмет, който си е от града. Това веднага си пролича, защото нещата видимо се получават!

Публикувано

на

Следващия мандат продължаваме с подобренията!

Срещаме се с Красимир Роячки във връзка с подлеза, който ще се изгражда в квартал Грамада. Вие сте от този квартал. Хората Ви уважават там, радчитат на вас. Правите каквото можете за грамаждани. На последната сесия на Общински съвет бяхте доста изнервен изнервен…

– Разбира се. Как може да се говорят такива глупости от трибуната на Общински съвет.

Във видеото, вие завършихте с това, че хората чакат този подлез от 40 години.

– Да. Действително хората го чакат от много време. Имахме дълги забавяния в проектите, но сега всичко е наред. Имаме разписано от пожарната становище, така че започваме изграждането от октомври. Явно човекът, който присъстваше в залата и казваше, че подлеза не е полезен и не трябва да го има, има складова база в региона и иска да минават камионите му през квартала. Това е жилищен квартал, не е промишлена зона. Камионите ще минават само през ул. „Св. Климент Охридски“, която е с удебелен слой асфалт. Умишлено при изграждането и сложихме по-голям слой асфалт. Там е подходящо за камиони. Останалата част от квартала не е пригодена за тежкотоварни камиони. Когато се направи подлеза, движението на тежкотоварни камиони в квартала, където е пълно с деца, ще бъде забранено. Те ще минават само през ул. „Климент Охридски“ до Топливо или Пиринснаб. Това ще е разрешеното трасе за преминаване. Идваха хора и обявиха мотиви, че пожарната не могла да мине от там. Пожарната когато има прелез не минава по принцип. Има риск да я хване бариерата. Това не е кръстовище, през което може да пусне алармата и да продължи. Пожарната и сега заобикаля когато има инцидент. Сега ще стане по-удобно, защото малката кола ще може да минава директно и ще може по-бързо да стига до нуждаещи се при евентуален инцидент.

Тоест за пореден път се натъкваме на хора подстрекавани от опозицията и се изказват неподготвени.

– Абсолютно. Аз слушах много внимателно този човек който говореше против и все едно слушах думите на Злата Ризова да излизат от неговата уста. Нашата колежка, която е против целият свят не само против подлеза. Тя самата е гласувала два пъти за този прелез. Как сега от един път преди изборите започна да е против прелеза. Как така питам аз? На нея налага ли и се сутрин бързайки за работа да чака бариерата на прелеза? Има един израз сред грамаждани: „Половината живот ни мина на тази бариера“. Така че мисля, че това е сериозен проблем за хората. Особено за работещите хора, които бързат. Това чакане на бариерата е изнервящо. С изграждането на подлеза ще стане и по-безопасно преминаването на пешеходците не само на превозните средства. Инцидентите надявам се ще са по-малко. Мисля че проекта е хубав….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

Улично куче нахапа жестоко 6-г. момче, транспортират го в “Пирогов”

Публикувано

на

Улично куче нахапа жестоко 6-годишно момче в Дупница. Млад мъж се е опитал да спаси детето, но вместо това той също е пострадал и е с разкъсна рана на крака.

Инцидентът е станал преди минути в двора на социалните жилища в Дупница.

Детето ще бъде транспортирано в “Пирогов”.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ