Калоян Ханджийски, Реформаторски блок: Благоевград заслужава повече !

Калоян Ханджийски е издигнат за кандидат кмет на Благоевград от коалиция „Реформаторски Блок“. Номинацията печели на вътрешни избори сред партиите от Блока. Той е роден и израстнал в Благоевград , 44 годишен. Маика му Тодорка Ханджийска – „Инспектор“ в ДЗИ с повече от 40 годишен стаж по настоящем пенсионер, баща му Тома Ханджийски е „ Строителен техник “ в „Геоплан проект „ и „Хидромелиораций“ с повече от 45 годишен стаж , също пенсионер . Калоян по образование е икономист със специалност „Стопанско управление“ по професия е „Мениджър“ с дългогодишен опит в областта на продажбите на бързооборотни стоки. От 18 год работи за световни и национални лидери в сферата на безалкохолните напитки и минерални води. Има множество специализаций между които и световни лидери като „Уилсън уърнинг “ и „Ню хараизънт “ . Единствената партия в която е членувал е ДСБ където извървява пътя от редови Член , Зам. Председател а от 2012г. e избран за Председател на ДСБ Благоевград / Част от коалиция Реформаторски Блок /. Живее на семеини начала с Галя Ковачева. Баща е на 2 деца.

Г-н Ханджийски , какъв човек сте ?
Нормален човек , човек които не се срамува от нищо в своя живот , човек които има много приятели , човек които знае от къде идва и къде отива. Определям се като професионалист , родолюбец , демократ, десен по убеждение , вярващ , справедлив и честен. Човек на които нищо човешко не му е чуждо. Да не си помислите ,че съм светец , изтъкан съм от недостатъци !

А какъв трябва да бъде кметът на Благоевград според вас?
Преди всичко човек с висок морал и много, много воля , разбира се трябва да бъде добър управленец , да има ясна визия за посоката в която ще води общината! Ще цитирам и Томислав Дончев : „Кметът е важно да бъде добър човек“. С което съм напълно съгласен. Кметът генерира власт , ако е лош човек той се превръща във …….феодал!

А не трябва ли да бъде компетентнен?
Знаете ли няма човек които разбира от всичко, затова има специалисти , кметът като добър мениджър трябва да изгради екип от компетентни хора и да ръководи мъдро. Сигурният начин да се провали е ако започне да разбира от всичко !

Какъв ще бъде вашият екип?
Екип от професионалисти , всеки специалист в областта си , честни и кадърни експерти , хора които умеят да работят в екип без значение от политическият им цвят. Без роднини и приятели , без компромиси!

Няма ли да се обидят съпартииците и роднините ви?
Не , защо ? Това е нещото което проповядваме и за което сме се борили. Ще останем на принципите си . Искам обаче много ясно да заявя ,че за мен е чест да представлявам такава демократична общност като коалиция „ Реформаторски Блок“ Благоевград. Чувствам се като част от един страхотен отбор , отбор от които на мен се падна ролята да бъда капитан. Нека да е ясно още ,че аз ще отстоявам десните ценостти изповядвани от коалицията и ясно и последователно ще изпълняваме всичко което ще обещаем. Ще разчитам на съпартииците си да бъдат истинският коректив , да показват грешките ми. А относно роднините и това ,че ще стоят отстрани , това е разбирането ми за морал. Използвам случая да им се извиня защото ще ги поставя в неизгодна позиция , и зная , че ще ме разберат….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса /от 23 до 29 Октомври 2015 г./

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене