Петричани почерпиха опит от майсторите на щеката в Македония

 билярдна маса

Трима състезатели по билярд от петричкия СК „Во&Во“ взеха участие в „Insomnia 10 Ball Open“, проведен в македонския град Прилеп. В най-атрактивното състезание за тази година, провеждано на Балканския полуостров, взеха участие 128 майстори на щеката от 11 държави, като близо 100 от тях се занимават професионално с билярд. Надпреварата спечели Иикос Економопулос /Гърция/, следван от бившия европейски шампион Шандор Тот /Сърбия/. Сред призьорите се нареди и още един ексшампион на Стария континент – Ивица Путник /Хърватска/. Петричаните Сашко Димитров и Венцислав Димитров записаха по една победа и две загуби, което ги прати в крайното класиране на местата между 40-о и 50-о. Третият петрички представител Иван Цанев записа две последователни загуби и отпадна в ранен етап на турнира. България беше представена от 10 състезатели, като най-предно класиране записа пловдивчанинът Радослав Милков, стигнал до крайната фаза „Last 32“ и останал 9-и.

Доволни сме от представянето на нашите момчета. Това, което успяхме да постигнем за няколко месеца, никак не е малко, заяви съсобственикът на клуба Георги Божков.

Паралелно с това в СК „Во&Во“ се обади президентът на родната федерация по снукър Олег Велинов с приятната вест, че С. Димитров е включен в 4-членния състав на България за ЕП по снукър за юноши /до 21 г./, което ще се проведе в края на март в Букорещ.

Вестник „Струма“

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене