Без категория

Нови 4 клинични пътеки в общинската болница в Дупница, лекуват и пациенти в кома

болница-дупница

Управителят на общинската болница в Дупница д-р Любомир Таушански вчера подписа договор с директора на Здравната каса в Кюстендил д-р Матей Попниколов за 105 клинични пътеки, по които ще работи болничното заведение през 2014 година. Клиничните пътеки са с 4 повече спрямо миналогодишните. През тази година по една от допълнителните клинични пътеки в общинската болница в Дупница ще могат да лекуват и пациенти в кома.
Очаква се болницата да приключи финансовата 2013 година с минимална загуба, като цяло тя има стари задължения от 450 000 лева, които са от последните 3-4 години. Наскоро е имало закрита среща между кмета на община Дупница Методи Чимев и управителя на болничното заведение д-р Таушански, на която са присъствали и завеждащите отделения в общинската болница. На срещата М. Чимев е обещал помощ от 40 000 лева за болницата, но само при положение че бъде изтеглен кредит от 3 милиона евро, който така и не беше гласуван на заседание на ОбС – Дупница.
Методи Чимев е начело на общината от 2 години, но едва преди 2 седмици отиде на място в общинската болница в града да се запознае със състоянието на сградния фонд. Въпреки козметичните ремонти, които се правят непрекъснато, върху пациентите пада мазилка от тавана и стените. Д-р Любомир Таушански заделя минимални средства за строителни материали и за ремонт на отделенията, които са в най-плачевно състояние.
От времето, когато кмет беше арх. Асен Пилев, който сега е общински съветник от ГЕРБ, на Първан Дангов, който е независим общински съ-ветник и директор на Агенцията по храните в Кюстендилска област, та до сегашния Методи Чимев нито един от градоначалниците не е дал и лев за общинската болница в града.
По време на кметуването си Първан Дангов обеща 40 000 лева, с които да се изгради морга в двора на бившата Транспортна болница, която е част от общинската, изкопаха се основите, но парите изчезнаха, а от проекта остана да зее една огромна дупка.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене