В. Атанасова: Откриване на плувен басейн с олимпийски размери се случва веднъж на 50 години, г-н Камбитов пое ангажимент и го изпълни

Основателят на плувен клуб „Пирин“ Валентина Атанасова определи построяването на новия плувен басейн в Благоевград като изключително събитие. По време на среща със спортни деятели тя изрази огромната си благодарност към кандидата за кмет за втори мандат д-р Атанас Камбитов, който направи всичко възможно такъв басейн да бъде изграден. Обектът, който се намира в двора на VIII СОУ, вече е готов и предстои да бъде открит до дни.

„Да бъде открит нов плувен басейн с олимпийски размери, такова нещо се случва веднъж на 50 години. В България може би това е третият такъв басейн. Искам да благодаря на г-н Камбитов от името на ПК „Пирин“, цялата плувна и спортна общественост. За мен най-важното е, когато един човек каже , че ще направи нещо, това да се случи. Аз работя от 30 години в сферата на спорта в Благоевград, г-н Камбитов беше този, който каза, че ще направи закрит басейн и това се случи. Убедена съм, че всеки, който има някакъв проблем, ако го постави, той ще бъде решен“, изрази категоричната с позиция Валентина Атанасова.

По време на срещата бяха обсъдени градивни предложения за развитието на спорта в общината. Д-р Атанас Камбитов апелира към представителите на всички клубове да направят и входират своите предложения. „Идеята е да разберем какви са нуждите на всеки клуб, за да можем ги вземем предвид при доразвиване на спортната база в града“, каза още д-р Камбитов. Той поясни, че има възможност да бъдат направени постъпки за обособяване на спортна база на терена на бившите казарми. „Нека всеки клуб направи своето предложение и посочи от какво се нуждае, след което ще направим проект“, каза д-р Камбитов. По време на срещата между д-р Камбитов и спортните деятели беше обсъдена и възможността да бъде създаден фонд, който да подпомогне хандбала в града. Представителите на спортните клубове благодариха на д-р Камбитов, че имат възможност да ползват общинските бази абсолютно безвъзмездно.

„Благоевград е сред малкото общини, които дават такава възможност“, каза лекоатлетът Йордан Янев. По време на срещата беше коментиран и проектът „Спортен Благоевград. В него влиза изграждането на спортен център върху 40 декара площ близо до село Зелен дол, изграждане на хотел с център за възстановяване на терена на стадион „Христо Ботев” и включването на Oбщината като съсобственик за реализирането на проекта за ски зона „Картала. В проекта за зимен туризъм на зоната се включва и рехабилитация на пътя Благоевград- Картала.

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене