Свържете се с нас

Таблоид

Завършена е голяма част от рехабилитацията на уличната мрежа в Благоевград и прилежащите села

Публикувано

на

Ремонтните дейности по единадесетте улици от инвестиционната програма на Община Благоевград продължават. Голяма част от тях са завършени като фирмата-изпълнител работи и през почивните дни, за да използва добрите атмосферни условия.

Към този момент са напълно готови улиците „Христо Смирненски”/ в участъка от ул. „Отец Паисий“ до ул. „Митрополит Борис“, участъка от ул. „Христо Смирненски“ до ул. „Св. Иван Рилски“, участъка от пресечката си с ул. „Христо Смирненски“ до ул. „Васил Априлов“/, „Георги Попов”, „Трети март” в участъка от ул. „Стефан Стамболов” до пътя за село Дъбрава. Останалата част от улицата ще бъде рехабилитирана, след подмяна на водопровода.

Днес ще бъде довършена и участъкът от ул. „Крушево” до „Джейм Баучер” и по този начин и по ул. „Даме Груев” също ще бъдат финализирани ремонтните дейности. Рехабилитирана е и улица „Христо Силянов” от Джамията до ул. „Александър Стамболийски”. Изпълнителите продължават към ул. „Никола Вапцаров” и „Прилеп”. По време на ремонтните дейности по улиците се ремонтират отводнителните системи, дъждоприемните отоци са повдигнати, повдигнати са ревизионни шахти, на места са изградени и нови бордюри.

Освен в Благоевград са рехабилитирани и улици в прилежащите села. Положен е асфалт на 300- метров участък на улица в село Падеш, която води от центъра до с. Лешко. 110- метра е ремонтираната улица в село Церово, изкърпена е уличната мрежа в Рилци, обновени са улици в Селище, Логодаж и Бело поле. Всички села са обходени и на места, където е необходимо, е засипана земна маса на някои пътища. Целта е, всички улици да бъдат приключени, преди времето да се влоши и да затрудни изпълнението на ремонтните дейности.

Припомняме, че обжалване на обществената поръчка и процедурата за избор на изпълнител са причините ремонтните дейности да се забавят във времето.

www.struma.com

коментара

Таблоид

14 годишно момиче от Баничан с пореден опит за самоубийство заради постоянните побоища нанасяни й от баща й /СНИМКИ/

Публикувано

на

На вниманието на Прокуратурата и  отдел „Закрила на детето“!!!!

14 годишно момиче от Баничан системно пребивано от баща си , преди дни  е направила трети опит за самоубийство и  в момента е на системи в реанимация.

За ужасен инцидент съобщават жители на гоцеделчевското село Баничан ,а ние  от Топ Преса  потресени от случаят молим за незабавната намеса  на Прокуратурата и отдел „Закрила на детето „ в Гоце Делчев .

14 годишно момиче от гоцеделчевското село Баничан  преди дни , след пореден жесток побой нанесен й от бащата Чудомир Петров е настанена в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ в отделението по реанимация .

Величка Ш. е на системи тъй като след побоя е направила пореден  опит за самоубийство като е погълнала значително количество хапчета , съобщават потресени жители от селото.

От Баничан съобщават още  , че Чудомир Петров е бил  непрекъснато пиян и  редовно  пребивал 14 годишната си дъщеря Величка . Тя у ученичка  в училището в село Баничан  и за побоищата над нея  знаят и учителите и директорката  на школото .

14 годишното момиче е известна и на докторите в болницата в Гоце Делчев  тъй като тя често лежала там след поредните побоища .

Преди месец  отново след  напиване, Чудомир пак  пребил дъщеря си , а тя за да се отърве от издевателствата на пияният си  родител скочила от вторият етаж на къщата  им в Баничан с цел самоубийство и отново  е била на  лечение в болницата .  Настоящият  опит за самоубийство  на 14 годишната Величка  от Баничан е трети по ред вече . Селото е притеснено че следващият опит на момичето може да бъде фатален а престъпленията и издевателствата над нея от родният й баща  да останат ненаказани .

За предният случай преди месец , местните  от Баничан разказват ,че момичето само повикало полиция  за да й помогнат . Баща й бил  предупреден с протокол от полицейските  органи  но побоищата продължили .

Директорката на училището в Баничан след последния случай  от преди дни ,е уведомила  отдел „Закрила на детето“ . Очаква се  бързата и адекватна реакция на всички институции в община Гоце Делчев за спасяването  на 14 годишното момиче .

Топ Преса следи случаят от близо  и ще информира обществеността за мерките предприети от ресорните институции .

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Тази седмица във вестник “ Градът „

Публикувано

на

  • Молим се за Чомбето!
  • 104-та си годишнина започна неврокопчанинът бай Димитър Перухов
  • Вестник “ Градът “ излиза в лятна ваканция! Очаквайте ни след отпуската отново!
  • Страшна трагедия почерни гърменските села Дебрен, Осиково и цялата община!!!
    Погребаха 16-годишната Милядка Купенова

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ