Завършена е голяма част от рехабилитацията на уличната мрежа в Благоевград и прилежащите села

Ремонтните дейности по единадесетте улици от инвестиционната програма на Община Благоевград продължават. Голяма част от тях са завършени като фирмата-изпълнител работи и през почивните дни, за да използва добрите атмосферни условия.

Към този момент са напълно готови улиците „Христо Смирненски”/ в участъка от ул. „Отец Паисий“ до ул. „Митрополит Борис“, участъка от ул. „Христо Смирненски“ до ул. „Св. Иван Рилски“, участъка от пресечката си с ул. „Христо Смирненски“ до ул. „Васил Априлов“/, „Георги Попов”, „Трети март” в участъка от ул. „Стефан Стамболов” до пътя за село Дъбрава. Останалата част от улицата ще бъде рехабилитирана, след подмяна на водопровода.

Днес ще бъде довършена и участъкът от ул. „Крушево” до „Джейм Баучер” и по този начин и по ул. „Даме Груев” също ще бъдат финализирани ремонтните дейности. Рехабилитирана е и улица „Христо Силянов” от Джамията до ул. „Александър Стамболийски”. Изпълнителите продължават към ул. „Никола Вапцаров” и „Прилеп”. По време на ремонтните дейности по улиците се ремонтират отводнителните системи, дъждоприемните отоци са повдигнати, повдигнати са ревизионни шахти, на места са изградени и нови бордюри.

Освен в Благоевград са рехабилитирани и улици в прилежащите села. Положен е асфалт на 300- метров участък на улица в село Падеш, която води от центъра до с. Лешко. 110- метра е ремонтираната улица в село Церово, изкърпена е уличната мрежа в Рилци, обновени са улици в Селище, Логодаж и Бело поле. Всички села са обходени и на места, където е необходимо, е засипана земна маса на някои пътища. Целта е, всички улици да бъдат приключени, преди времето да се влоши и да затрудни изпълнението на ремонтните дейности.

Припомняме, че обжалване на обществената поръчка и процедурата за избор на изпълнител са причините ремонтните дейности да се забавят във времето.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене