Албина Анева -Томова: Кандидатите на „Движение 21” са новото поколение в политиката

Албина Анева-Томова е водач на листата с кандидати за общински съветници на Община Благоевград на „Движение 21”. Известната адвокатка е и член на Националния съвет на патрията и е координатор за област Багоевград.

Г-жо Анева, кои са най-спешните проблеми за разрешаване на Благоевград в следващия мандат и какво предлага „Движение 21”?
Сред основните проблеми в общината са безработицата и липсата на достатъчно инвестиции. Затова ние от “Движение 21″ ще наблегнем на развитието на малкия и средния бизнес в региона. В Благоевград работещите предприятия се броят на пръсти. За нас е важно да бъде развиван местния бизнес, което да осигури заетост и доходи за областта.
Основна цел на следващия общински съвет трябва да е изготвянето на дългосрочна икономическа стратегия за развитие на общината, включително и план за привличане на инвеститори.

21_BlС какво кандидатите от листата ви са по-добри от тези на другите политически партии?
Лицата от нашите листи не са известни лица от политиката. Не са участвали в първите редици на настоящите политически партии. Те обаче са добре познати в своята професионална област, постигнали са успешна кариера, съставили са биографии на победители.
„Движение 21” е платформа за изразяване и отстояване на интересите на хора с активно отношение към случващото се в страната, които добре познават проблемите в своите професионални области и имат куража да участват разрешаването им. „Движение 21” работи за промяната в няколко ключови области – правосъдната система, образованието, здравеопазването.
В листата за община Благоевград ,на която съм водач са 13 души сред тях Общинският лидер на Партията в Благоевград-Георги Корчев-управител на хотелски комплекс Хавана,Спас Велков-адвокат и бивш председател на АБВ в областта,мениджърите и икономисти Йордан Джамбазки и Георги Занков,двамата преподаватели в Югозападния университет-Антон Манчев и Николай Хаджиев,двама утвърдени лекари от Благоевград – гинекологът д-р Антоанета Баракова и кардиологът д-р Жулиета Старкова. В листата влизат още студентът- Георги Касов,икономиста Евгения Топалова и строителния предприемач Димитър Филадов,както и кандидата ни за кмет на с.Еленово-Георги Алексов.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене