Реформаторите с Калоян Ханджийски – моторът на реформите, прогреса и борбата с корупцията в Благоевград

Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски и депутатът Димитър Делчев заявиха категоричната си подкрепа за техния кандидат за кмет Калоян Ханджийски и листата от кандидати за общински съветници в Благоевград.

„Благоевградска област е една от най-важните, топ област на Реформаторския блок. Тук разчитаме, че ще получим много високи резултати, избрани кметове и силни групи общински съветници”, заяви Зеленогорски. За него община Благоевград се нуждае от коренна промяна, не се управлява добре и градът не изглежда по начина, по който би трябвало да изглежда един модерен български европейски град.

За Димитър Делчев кандидатът за кмет и листата на реформаторите в Благоевград минава всички критерии и изисквания за почтеност и показват своята непримиримост към купуването на гласове. „Целта в Благоевград е максимум общински съветници, да бъдем коректив в Общинския съвет и мотора на реформите и прогреса в община Благоевград”, категоричен е Делчев.

„Ако не заработи икономиката на Благоевград, ние губим много млади хора, не успяваме да реализираме и нищо не може да се случи. Много хубави са фестивалите и фестивалчетата, чадърите и кръста, но те имат директна кореспонденция към това, което ще напълни бюджета. Безспорно това е важна част, но без икономика това няма как да се случи. Нашата визия е, че когато има корупция – няма инвеститори, когато няма инвеститори, няма работни места, когато няма работни места, заплатите са ниски и тогава младите хора напускат. Първото, което трябва да направим, е да изкореним корупцията, за да заработи цялата икономика. Трябва да се спечели доверието на инвеститорите, защото част от тях са и от местния бизнес и те са готови да инвестират и да развиват нещо, но искат да срещнат партньори, а не крадци”, допълни и кандидатът за кмет Калоян Ханджийски.

Изкореняването на корупцията и порочните практики при купуването на гласове коментираха Зеленогорски и Делчев в Благоевград.

От Реформаторския блок искат значително да се завишат наказанията за купуване на гласове, защото тези, които са хванати и уличени в това се отървават с пробация и с условна присъда. Те настояват да се завишат наказанията между 5 и 10 години и когато хванат големия играч, той ще получи ефективна присъда и ще влезе в затвора, както и да се увеличи двойно глобата за корупция.

Също така те искат декриминализация на провокацията към подкуп. Това означава, че ако ти информираш институциите и съдействаш, за да бъде разкрит виновникът, то ще получиш по-малка присъда или няма да носиш наказателна отговорност.

„В анкетите близо 90 % от хората смятат, че борбата с корупцията трябва да е един от най-важните приоритети в държавата и корупцията пречи на цялата държава да се развива. Корупцията е големият проблем и затова ние направихме редица законодателни промени”, отбеляза Димитър Делчев.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене