“Левски” победи “Пирин” Разлог с 3:0

Пирин-Разлог-волейбол

“Левски Бол” записа 11-ата си победа за сезона в Националната волейболна лига, след като се наложи като домакин с 3:0 (25:21, 25:21, 25:23) над “Пирин” Разлог в зала Христо Ботев в столицата, съобщава bgvolleyball.com. Сините държаха инициативата през цялата среща и решаваха някои разигравания с повече самочувствие, докато играта на гостите не спореше и те допускаха леки точки.

В началото на първата част “Левски” респектира съперника си и поведе с четири точки при първото техническо прекъсване. Възпитаниците на Йордан Мицин съумяха да намалят изоставането си, но не и да застрашат частта за sините.

“Пирин” започна по-уверено втория гейм и на свой ред поведе със 7:5. Столичани обаче отново включиха на по-висока предавка и обърнаха резултата още при 8:7, а след това и поведоха с 16:13 и 21:15, с което на практика решиха и тази част. Лека травма в глезена извади за няколко минути от игра Александър Симеонов от “Левски” и на негово място се появи Борислав Кьосев.

“Левски” продължи да води играта, но често си позволяваше отпускане и неочаквано “Пирин” се оказа с точка преднина при 22:21. Атака на Смилен Мляков обаче донесе равенството, а след това при неговия сервис сините стигнаха до 24:22 и по този начин на решиха и този гейм в своя полза.

Най-резултатен в днешната среща бе Смилен Мляков с 13 точки, но със сигурност диагоналът на Левски едва ли е доволен от своите 39% в атака.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене