РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОГРАМАТА ЗА САНИРАНЕ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ СЕ ПРОВЕДЕ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Първа работна среща по Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради се проведе в залата на Общински съвет гр.Гоце Делчев.

DSC_0451

На срещата присъстваха председатели на управителните съвети на 22 сдружения на собствениците на многофамилни сгради с над 36 самостоятелни жилища, представители на избраните фирми – изпълнители на обследване за установяване на техническите характеристики на сградите и изготвяне на технически паспорти, както и общински експерти.

По време на работната среща бяха представени и обсъдени дейностите и необходимите стъпки, които сдруженията на собствениците следва да предприемат за изпълнение на дейностите, включени в първия етап по програмата – конструктивно обследване и изготвяне на технически паспорти. Следващите етапи по програмата са изготвяне на обследвания за енергийна ефективност, проектиране, строителство.

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е със срок на изпълнение 2 години (2015 и 2016 г.). Финансирането е 100 % безвъзмездно от държавата, без никакво финансово участие на живеещите в сградата.

За всички 21 сгради в гр.Гоце Делчев, които са с над 36 самостоятелни апартаменти бяха регистрирани сдружения, съгласно изискванията на програмата. Впоследствие бяха подадени заявления за финансиране, сключени договори с общината и тристранни договори с областния управител и Българската банка за развитие.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене