Полицията в Перник на война с автокрадците

Полицията в Перник буквално обяви война на автокрадците. Само ден след като бе разбита банда за кражба на коли, която ги разфасовала и продавала, органите на реда задържаха и двама души заради противозаконно отнет микробус.
В МВР бил получен сигнал, че от Кюстендил е откраднат бус „Форд”. Органите на реда блокирали района от Радомир до Перник, пише Мироглед. На пътен възел „Даскалово” автомобилът бил спрян принудително от автопатрул на група „Престъпления по пътищата”. Колата била управлявана от 31-годишният В.П. от Русе, в нея се возел и спътника му – А.К./24 г/ от Бургас.
Двамата са задържани за 24 часа с полицейска заповед. В.П. е криминално проявен, познат с кражби. Работата по случая продължава.
Краден микробус от столицата пък бе намерен в Перник.
Возилото марка „Фолксваген Транспортер” е открито в пернишкия квартал Калкас, изоставено на горски път. Справка показал, че транспортерът е противозаконно отнет от София на 7 октомври тази година. Направен е оглед на местопроизшествието и са предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, за установяване на извършителите.
В ареста се озова и 25-годишен перничанин по подозрение за кражба на кола.
На 10 октомври във Второ РУ – Перник се оплакала 28-годишна столичанка, че колата й „Ланчия Дедра” е открадната от с. Драгичево. Органите на реда предприели действия за установяване на автомобила. Не след дълго намерели колата катастрофирала в бетонен стълб в селото. В района е установен 25-годишният Д.К. от Перник, за когото има данни, че е извършител на деянието. Познатият с телесна повреда мъж е задържан за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене