Три гола, две греди и три червени картона – това видяха малобройните зрители на нивата в село Марикостиново

стадион марикостиново

„Пирип“ (Гоце Дел­чев) загуби послед­ната си контрола от подготвителния ци­къл срещу третодивизионния „Беласица“ с 2:1 на стадиона в Марикостиново. Като цяло мачът протече с повече голови си­туации от страна на неврокопчани, но пак им липсваше точност в завършващата част на атаката. Единстве­ното отлично нещо на този двубой беше ръководството на съ­дийската тройка с гла­вен арбитър Страхил Шурков, подпомаган от Иван Георгиев и Илия Илиев. Още в 8-ма минута Марио Близнаков от гости­те се устреми опасно пред вратата на до­макините, но Алсксандър Митушев се изпречи навреме и не му позволи да с треля. В 28-ма минута Мурад Ибраим от „Пи­рин“ игра непозво­лено срещу капитана на ОФК „Беласица“ Красимир Шапкаров и главният съдия Ст­рахил Шурков посочи бялата точка, а потър­певшият откри голо­вата сметка в двубоя. След непремерено из­лизане на вратаря на „Пирин“ Малечканов прати топката покрай него изпрати топката в опразнената врата за 2:0. Това вбеси на­ставника на „Пирин“ Йордан Боздански, за­щото всичко, което се случи , беше плод на неразумни действия и вместо отборът му да води в резултата, до момента губеше. На два пъти титулярния вратар на ОФК Бела­сица Кирил Георгиев се намесваше реши­телно с навременни­те си намеси предо­тврати попадение в собствената си врата след шутове на Ма­рио Близнаков и Кос­тадин Башов.

След почивката и двамата треньори да­доха шанс на футбо­листите от резервна­та скамейка. В 50-та минута главният съдия Страхил Шурков съвсем справедливо показа втори жълт и червен картон на Мурад Ибраим от гос­тите. В 53-та минута Марио Близнаков из­пълни отлично корнер и Виктор Шишков като по чудо от 2 ме­тра не успя да отбеле­жи. Минута по-късно Младен Малечканов улучи лявата странич­на греда зад стража на „Пирин“. В 70-та минута за игра с ръка от влезлия Живко Иванов от домакини­те главният арбитър посочи бялата точка и точен от нея беше Марио Близнаков, който намали резул­тата на 2:1. В 79-та минута Огнян Стефа­нов при бърза контра­атака на гостите от 3 метра улучи лявата странична греда зад резервния вратар Бла­гой Стоянов. В 84-та минута от погледа на главния арбитър на убегна спречкването между Зефир Катунчев и Иван Танчев.

И този път той спази правилника и посочи пътя към съблекалня­та и на двамата нару­шители.

След мача Йордан Боздански — наставник на гостите от Гоце Делчев, сподели: „На тази нива освен нес­копосано ритане на топка, нищо друго не можеше да се случи. Това е срам за общи­на Петрич. Слаб мач. Искрено съжаляваме, че се съгласихме да дойдем, защото по­лучихме обратна ин­формация за терена.“

След двубоя стана ясно, че зелено-белите няма да играят повече приятелски мачове и ще отделят цялото си време на подготовката за дву­боя срещу ,Нерно море“. Той бе пре­местен е ден по-рано и практически невро­копчани и варненци ще дадат начало на пролетния сезон в „А“ група в петък от 13.00 на Градския стадион в Гоце Делчев.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене