ЦИК остави без уважение жалба на Тодор Пашанлиев от „Атака“ в Сатовча

ЦИК остави без уважение жалбата на Тодор Пашанлиев, представител на партия „Атака“ в Сатовча.

Преди два дни той се обяви срещу решение на Общинската избирателна комисия, с което са назначени избирателни комисии в общината. Жалбоподателят се оплака, че не е бил поканен да присъства на проведените консултации за назначаване на секционните избирателни комисии и че в състава им от квотата на  „Атака“ присъстват лица, които не са предложени от партията, а са предложени от друга политическа партия.

Пашанлиев заяви, че лицето Димитър Мутафчиев, който е служител в общинска администрация – Сатовча, и е участвал в консултациите като представител на ПП „Атака“, всъщност е бил с невалидно пълномощно. Към жалбата до ЦИК той прилага пълномощно от 15.09.2015 г. в своя полза.

ЦИК обаче реши, че Тодор Пашанлиев няма право да обжалва актове на общинската избирателна комисия. Има единствено и само право да подпише и подаде предложение, както и да подаде документи, необходими за регистриране на кандидатските листи на ПП „Атака“ за общински съветници, съответно за кмет на община, кметове на район или кметове на кметства в изборите за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г. в община Сатовча.

С оглед на това Централната избирателна комисия прие, че жалбата е подадена от неоправомощено лице и затова я остави без разглеждане. Според ЦИК оплакванията в жалбата относно невалидността на пълномощното на Димитър Иванов Мутафчиев са неоснователни.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене