Снимат романтичен филм за Георги Илиев, Асен Блатечки играе Главния

Звездата от филма „Вчера“ Георги Стайков усилено търси пари за новия си филм, посветен на емблематичния бос на ВИС-2 Жоро Илиев. Актьорът, който близо 20 години живя в Швеция и в други европейски страни, а преди 5 години се завърна в родината си, се е вдъхновил от любовта между Главния и съпругата му Мая и e решил да я пресъздаде и на екрана.

Стайков работи върху романтично-криминалната история още от началото на 2014 г., но поради липса на пари засега все още не е пристъпил към същинската работа и към кастинга, твърдят източници на „Всеки ден“. Той обаче силно се надявал до края на годината нещата да потръгнат и в скоро време да започне снимки. Бюджетът на продукцията ще е около 1,5 милиона лева, а в момента Стайков е намерил едва 350 000 лева от необходимата сума.

Филмът ще е особено зрелищен, тип „Под прикритие“. Ролята на Жоро Илиев най-вероятно ще бъде изиграна от Асен Блатечки, който наподобява като физика Главния. Блатечки е дал съгласието си и дори споделил, че навремето се е запознавал с Жоро Илиев и имат незабравими спомени.

Стайков, изиграл ролята на бунтаря Ростислав във филма на Иван Андонов „Вчера“, не крие, че е впечатлен от живота на своя адаш и отдавна искал да направи филм за поколението на мъжките момчета от средата на 90-те години. Актьорът вече събрал много разкази на авери на шефа на ВИС. Георги Стайков дори се добрал до неизвестни досега факти от живота на легендарния герой от ъндърграунда. Актьорът, който навремето минаваше за секссимвол, често е играл „лошо момче“ в родните филми и затова на самия него му е интересна съдбата на истинските „лоши момчета“.

Близки до звездата от „Вчера“ и „А сега накъде“ обаче твърдят, че той среща сериозни трудности от страна на вдовицата Мая Илиева. Тя била на мнение, че у нас няма актьор, който може да се превъплъти в образа на мъжа й. Освен това близките на Георги Илиев искали изкъсо да контролират снимачния процес, за да не би Главния да бъде изобразен в лоша светлина във филма. Освен това Мая се притеснявала, че в продукцията ще бъдат показани и забежките на Жоро със стотици жени, някои от които популярни. Сред най-известните любовници на Главния са фолк звездите Кати, Кали и Глория, Дарина Павлова, Стефка Костадинова, Жени Калканджиева, Яна Грудева.

Самият Стайков обаче бил далече от мисълта да маха ореола от главата на Главния. Във филма Жоро Илиев щял да бъде напълно положителен образ, без обаче да се спестяват спорните моменти в биографията му. По информация на „Всеки ден“ актьорът, който заедно с третата си жена Асения има продуцентска компания, вече бил говорил с много хора от обкръжението на боса на ВИС-2 и те изразили готовност да му помогнат при писането на сценария, но само ако останат анонимни. Екипът се домогнал до една от големите тайни на Жоро Илиев, която ще бъде осветена във филма.

Асен Блатечки вече веднъж е влизал в ролята на Георги Илиев, спомнят си в родния шоубизнес. В клипа на Глория „Крепост“, който излиза само година преди Главния да бъде разстрелян – през 2004-та, Блатечки е ангажиран от фолк певицата да изпълнява мъжката роля. По това време Глория е официална любовница на Жоро Илиев, а отношенията им са на приливи и отливи. Идеята на чалгаджийката е да покаже в клипа, че тя може да надвие с хитрост властната си половинка. В един от кадрите тя го приковава на железопътната линия, за да го прегази минаващия бърз влак.

Казват, че Жоро Илиев доста се смял, като гледал видеото. Тогава той поискал да се запознае с превъплътилия се в образа му Асен Блатечки. Актьорът доста се страхувал да не е разярил боса на ВИС-2 и със свито сърце отишъл на срещата. Жоро Илиев обаче го прегърнал дружески и го помъкнал по купони. Разделили се чак сутринта, а според мълвата двамата дори си спретнали оргия със специално наети от Главния манекенки. Е, Диляна Попова поне не е била една от тях…

Самият Георги Стайков също има интересна съдба, макар и не свързана с ъндърграунда. До началото на 90-те той вече е супер популярен в България, благодарение на ролите си в „Борис I“, „Те надделяха“, „Нощем по покривите“, А сега накъде“, „Брачни шеги“, „Без драскотина“ и най-вече във „Вчера“.

Често хората мислят, че актьорът е син на известния режисьор Людмил Стайков. Двамата обаче нямат никаква роднинска връзка. Баща му, който вече е покойник, се казва Николай и е бил един от най-добрите гинеколози у нас. След началото на прехода Жоро се разделя със съпругата си Емилия, заминава за Швеция и се жени за шведската оперна певица Мариан Хелгрен, от която има син. Момчето обаче живее в скандинавската страна и двамата сега се виждат рядко.

Докато е в чужбина, Стайков се снима в над 40 филма и сериали. Преподава в престижно частно филмово училище, но през 2011 г. решава да зареже жена си и Швеция и да се върне в България при голямата си студентска любов от ВИТИЗ Асения Краева. Освен като продуцент на мъжа си тя посредничи при осиновяване на българчета в чужбина. Сега 51-годишният актьор играе предимно в театъра, а веднага след връщането си у нас се снима в „Мисия Лондон“ и „Тилт“, както и в сериалите „7 часа разлика“, „Под прикритие“ и „Къде е Маги?“.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене