Скандалният футболен бос В. Стефанов зове: Дайте пари за базите в Благоевград и в Гоце Делчев, изхвърлете Коко Динев и подобните му

венцислав стефанов

Един от най-скандалните футболни босове у нас – Вен­цислав Стефанов, даде рамо на закъсалите центрове в Пи­ринско с призива към държа­вата да намери пари за въз­становяването на най-големите инкубатори на таланти. Президентът на „Славия“, който години наред безочли­во караше белите да полягат пред отборите, нуждаещи се от точки в края на сезона, не пропусна да ужили колегата си начело на „Локомотив“ /Пд/ Коко Динев с обвине­нието, че издържа клуба си чрез нагласени мачове и че смърфовете и подобните им трябва да бъдат изхвърлени от „А“ група.

Ако държавата иска да по­могне на българския футбол, трябва да реновира базите в Благоевград, Гоце Делчев и региона, защото там е лю­пилнята на таланти. Поглед­нете националните гарниту­ри, съставите на „Левски“ и ЦСКА. Ще видите, че полови­ната момчета са от Благоев­градско. финансовата помощ обаче трябва да бъде разпре­делена целенасочено. Изли­за, че държавата няма пари да дава по 1 милион на годи­на на тези центрове, а има 100 и кусур милиона да ги да­де накуп за нов национален стадион. Единственият такъв на континента е „Уембли“ и е на загуба. Нима Германия и Италия са по-прости, като слагат по два клуба да играят на един стадион? Немските национали като играят на „Алианц Арена“ в Мюнхен, да не би да е по-малко престижно? Нашата държава е длъжна да обърне внимание на млади­те, защото иначе всички ще избягат на Запад и ще се пре­върнем в държава на мал­цинствата, заяви новоприе­тият член на Изпълкома на БфС, преди да размаха пръст към онези клубни собствени­ци, които са главните запо­дозрени в нерегламентирани печалби.

В българската „А“ група има няколко отбора, които са там единствено за да си до­карват някакви средства от участия в турнири и от мачо­вете във вътрешното пър­венство. Сигурен съм за три клуба, а може и да са чети­ри. Нещата са очевадни. Каз­ва шведският вратар: „Абе, какво става тука“, ние мъл­чим. После идват 7:0, 6:1, 8:0, ние пак мълчим. Не мо­же да си завираш главата в пясъка, защото отзад остава голо. На 2 януари стават от масата от ядене и пиене, на 4-ти се събличат по шортички, играят мач в Испания и им отвяват плявата с 6-7 гола, продължи култовия си комен­тар Стефанов.

В заключение той подхва­на и темата с лицензите. Не може едни глупаци да си да­ваме парите, а други да щра­кат с пръсти. Хвалят се – има­хме дългове от 35 млн., сва­лихме ги на 20. Милионите ги нямат за нищо. финансово нестабилните клубове нямат място в професионалния футбол, за да се запази феърплеят и всеки отбор да играе за честта си. Ако лицензионната комисия си гледа рабо­тата, тимове дори от първата седмица няма да вземат ли­ценз. Ще предложа в Изпъл­кома да приемем изискване­то всеки клуб в „А“ група да представи банкова гаранция от поне поне милион и поло­вина преди новото първенс­тво, в противен случай няма смисъл да продължава, за­върши шефът на „Славия“.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене