„Марек“ със 17 от 17 в Суперлигата

Марек-победа

Шампионите на България от „Марек Юнион-Ивкони“ записаха 17-та си поредна победа от началото на сезона в Суперлигата на България по волейбол, след като в мач от 18-ти кръг се наложиха с 3:0 (25:15, 25:19, 25:20) над ЦСКА като гост в зала „Христо Ботев“.

Дупничани показаха защо са смятани за претендент номер едно за титлата, като наложиха доминация от самото начало на мача. Отборът на Найден Найденов бе по-организиран както в защита, така и в нападение. Двубоят се игра пред доста малко публика, като не повече от 150 зрителите дойдоха в зала „Христо Ботев“.

За ЦСКА това бе осмата загуба в първенството, като се задържа на петото място в класирането преди останалите срещи от кръга.

След мача треньорът на дупничани Найден Найденов заяви, че „Марек“ има самочувствие, но не трябва да си позволява никакво отпускане от тук нататък.

„След последният ни мач преди няколко дена, в който играхме отпуснато срещу „Добруджа 07“ и позволихме равностойна игра, днес момчетата осъзнаха, че трябва да са максимално концентрирани, за да не си усложняваме нещата. Виждате резултата, играхме добре и победихме категорично ЦСКА. Нормално е тези победи да дават самочувствие. Но въпреки това се стремим да бъдем мобилизирани за всеки мач. Нещата не са решени все още и тепърва ще навлизаме във финална фаза на първенството, така че трябва да вървим по същия път, както досега“, каза Найден Найденов

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене