Почина депутата от БСП Д. Михалевски, парламентът прекъсна заседанието си

димчо михалевски

Черна вест шокира депутатите в парламента днес, в болница в Истанбул внезапно издъхнал депутатът Димчо Михалевски. Според първоначалната информация причина за смъртта е скоротечен рак и пневмония, която го повали в края на октомври. Новината срази колегите му от парламентарната група на БСП и останалите депутати. Заседанието бе прекратено, преди минути червените депутати се събраха в кабинета на председателя на парламента Михайл Миков, за да обсъдят с какво и как биха могли да помогнат на семейството на съпартиеца си.
Димчо Михалевски бе народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 41-то и 42-то Народно събрание. Роден е на 24 октомври 1965 година в град Кърджали. Завършва „Промишлено и гражданско строителство“ в УАСГ. Магистър по политически мениджмънт от НБУ.
Бил е заместник-кмет на община Кърджали (2000-2003). Координатор на отдел „Регионална политика“ във ВС на БСП (2004-2005). Изпълнителен директор на „СД Лайтинг“ АД (2004-2005). Зам. -министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството в 86-то правителство на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене