Предизборен гаф! Лидерът на „Зелената партия” д-р Г. Соколов изпусна срока за регистрация в ОИК – Петрич, призна: Изумих…

Председателят на Политическа партия „Зелена партия” – Петрич доктор Георги Соколов пропусна срока за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите и потропа на вратата на Общинска избирателна комисия едва вчера преди обяд, един ден след крайния срок. Той получи отказ за регистрацията на партията му.

„Сега ще се обадя на партийната централа в София, за да ги информирам, че съм закъснял. Може би след разговор с Централната избирателна комисия ще може да се направи нещо. Все пак на национално ниво партията бе регистрирана едва оня ден. На 14 септември (последният ден за регистрация – б.а.) бях в кметството, но съвсем изумих. Днес ми казват, че не може. Исках да регистрирам „Зелена партия” – Петрич за участие в трите вида избори – за общински кмет, съветници и кметове на села”, каза доктор Соколов пред вратата на ОИК – Петрич.

Председателката на комисията адвокат Антоанета Янчева беше категорична: „Срокът за регистрация е обявен отдавна, знае се от всички и няма възможност за удължаването му”, каза адвокат Янчева.

Доктор Соколов живее и работи в родното си село Марикостиново. Преди около 15 години бе един от най-дейните активисти на НДСВ. На предишните местни избори оглавяваната от него в Петрич „Зелена партия” издигна за кмет на общината известния стоматолог доктор Кирил Циканделов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене