Това е човекът, който ощети хиляди тютюнопроизводители в югозападна България!

БОРИСЛАВ ФЕСЧИЕВ – ПОДЛОГА НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ И ИВО ПРОКОПИЕВ, КОЙТО ТВЪРДИ, ЧЕ КУПУВА С ЛЕКОТА ПРОКУРОРИИ СЪДИИ-МАМИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ИНСТИТУЦИИ И СЪСИПВА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА?

ТОВА РАЗКРИ ПРЕД ТОП ПРЕСА УПРАВИТЕЛЯТ НА АГРА – ДУПНИЦА ЖИВКО СТОЯНОВ!

БОРИСЛАВ ФЕСЧИЕВ ПЛАШИ ДУПНИШКИЯ ТЮТЮНЕВ БОС: „КОЙТО СЕ ЗАЯДЕ С  МЕН ОТИВА ДА ГО Е*АТ В ПАЗАРДЖИШКИЯ ЗАТВОР. НЕ СЕ Е НАМЕРИЛ ДОСЕГА СЪДИЯ ДА МЕ ОСЪДИ …“ ТОВА ЛИ  Е ЛИЦЕТО НА ЕДИН ИСТИНСКИ ОКТОПОД?

Живко Стоянов е познат в региона на югозападна България. Той е управител на Агра – Дупница и име­то му с години работи в положителен смисъл сред тютюнопроизводителите в областите Дупница и Бла­гоевград. Не един път той е търсен за коментар относно проблемите на тютюнопро­изводителите като цяло и конкретно за изкупната кампания и цената на тютюна.

Призна­ваме, за първи път щ се срещаме лично с господин Стоянов, не защото темата за тютюна и проблемите в бранша не са  инте­ресни за нашата медия, напротив – доказали сме, че не е така – а защото сме смятали, че тези проблеми не се решават локално, ами глобално, т. е., от върха на държавата. Уви, оказва се обаче, че и най-големите ре­форми започват с поглед към обикновените хора, към малкия и средния бизнес, към ежедневните проблеми в дадения сектор.

КАК СТИГНАХМЕ ДО ТЕЗИ ИЗВОДИ?

Тази седмица нашите парт­ньори от националния пър­ви български електронен таблоид Дейли Прес пусна­ха в публичното простран­ство уникално разследване за така наречения икономи­чески октопод, оглавяван от скандално известен лобист и финансов схемаджия с име Борислав Фесчиев. В серия статии бяха разкрити схемите на Фесчиев за изма­ма и доене на народа в посо­ка онлайн кредити, пране на мръсни държавни пари и точене на български хол­динги и дружества. Имена като това на Фесчиев рядко попадат в медиите, защо­то такива „паразити“ умело успяват да се прикрият „на сянка“ и да вършат подлата си дейност. Ето защо е труд­но да се осветляват пъкле­ните им игри. Благодарение на волята на медия като Дейли Прес обаче името на Фесчиев вече е в публичното пространство, а това според нас със сигурност ще предпази доста хора от измам­ете му схеми. Доказва че срещата ни с Живко Стоянов, който сам \потърси Топ Преса, \след като е видял разследването \на партньор­ския ни сайт. Ето какво раз­кри тютюневия експерт пред нашия колега Веселин Стаме­нов:

Господин Стоянов, нямаме предварително под­готвени въпроси. Вие потърсите Топ Преса, ние реагираме веднага. Защо? Микрофонът е ваш..

– Потърсих вашия вестник, защото следя работата ви от години и виждам, че се стре­мите да бъдете и безкомпро­мисни, и остри в изказа си. А ситуацията го изисква. Ста­ва въпрос за статиите, които ми попаднаха през вашата фейсбук страница от сайта Дейли Прес. В тези статии се разкриха откровените лъжи и измами, откровените престъпления на един човек който сериозно съсипа тю­тюнопроизводството в този регион и това искам да се знае от всички хора в облас­тта и по специално в този сектор. Един от главните виновниците за трагичното състояние на сектора е този, споменатият в статията – Борислав Фесчиев.

Но това са сериозни, скандални и сензационни обвинения…?

Напротив – много меко казано. Това гадно и подло същество Борислав Фесчи­ев умее умело да убеждава, да се прави на велик, да парадира със знакови имена като това на Алексей Петров и Иво Прокопиев и така да пробива и да точи предприя­тия, институции и дори мал­ки фирми..

Доколкото си спомням в разследването на Дейли Прес, става въпрос за из­мами с фирми за бързи кре­дити онлайн, също така за източване на „Еврохолд“ – България…

Да, това са конкретни примери на една и съща схе­ма. Този човек умело влиза в кръга на едно предприятие, създава отношение, парадира с влияние и лъже в очите, след което намира начина как да го съсипе и източи за своя сметка. Така направи с Агра – Дупница. Днес ние почна всичко?

– Лицето Бори­слав Фесчиев ми беше представено преди години от го­лямо име в „Булгар­табак“ като „почтен инвеститор“, чиито намерения са да ин­вестира в предпри­ятия като нашето с цел тяхното разви­ване към сериозен прогрес. Аз не крия, че при мен винаги са били добре дошли хора с опит и ноухау за развитие и за това приех среща с Фесчиев. Признавам си, умее да говори умело и убедително, така че ме убеди да му дам шанс да се докаже. Не е тайна за нико­го, че предприятия като Агра – Дупница, не са в цветущо положение откъм финанси, предвид реалната политиче­ска обстановка в страната. Така че всеки, който може да уреди финансиране, е добре дошъл, всеки, който може да направи така, че предприя­тието да е стабилно и да ра­боти добре с контрагентите си. Фесчиев предложи така­ва програма като инвести­тор…

В какво се изразяваше тя?

Като го представих пред борда, той заяви, че може да уреди сериозно финан­сиране за предприятието по изкупната кампания за тютюн, което да го стабилизи­ра и да го възроди буквално. Представи план за разви­тие, финансови разчети и пр. Бордът одобри идеята, но Фесчиев поиска гаранция за реализирането и тя се изряз­ваше в договор за залог към негова компания на над 100 тона тютюн, които предпри­ятието още не бе изкупило. За да ги изкупи обаче, тряб­ваха пари и така Фесчиев ни завъртя в индианската си нишка…

Осигури ли финансира­не?

Категорично – не. Успя да привлече и други колеги от бранша в схемата си с това свое инвеститорско ми­слене и манипулации и досъсипа нашата работа до край. По този начин удари сериоз­но по хиляди производители на тютюн – наши контрагенти. Въпреки лъжите на Фесчиев ние Агра- Дупница, успяхме да си проведем из­купната кампания миналата година, но веднага след нея Фесчиев сложи ръка над продукцията, която действи­телно бе заложена към него­вата компания.

Разполагате ли с кон­кретни доказателства за това?

Абсолютно – да. Всяка една дума мога да я подкре­пя с документ. Наглостта на този откровен престъпник стигна дотам, че със сила и мутри с пистолети нахлу в офиса на Агра и събра ня­колко папки, които го ули­чаваха в престъплението и измамите. За щастие обаче полицията реагира бързо тогава и това е протоколи­рано.

Значи по случая вече има дела, проверки, раз­следвания?

– Да. Притес­нява ме фактът обаче, че Фесчиев неведнъж е парадирал с връзките си в държавата. Освен че имал връзки при Алек­сей Петров, Бо­рислав Фесчиев ми е заявявал, че купува прокурори, съдии, и че за него закони няма. Дви­жи се с въоръже­на охрана и твър­ди, че който му посегне, отида да го „ебат в пазар­джишкия затвор“ и Алексей Петров лично ще се разправя с него. Аз съм „от ста­ра коза яре“ и на мен не ми минават тези, съжалявам, че не съм си бил в канцеларията, когато Фесчиев дошъл да краде А документи от предприятието.

Не ме интересува дали е бил с въоръжена ох­рана – вземам първия вин­кел и двамата ще ги напра­вя на кайма. Притеснявам се, че има хора, които могат да му се вържат отново и той отново да съсипе още някой друг. Ето защо ви по- и искам да се опо­вести това.

Топ Преса направи опити да свърже с лицето Борислав Фесчи­ев. В един от офи­сите на фирмите, които управлява, а именно – „Пан балкан финанс“ АД, ни казаха, че той е в чужбина, защото ще се жени там и няма как да се свържем с него поне засега.

Вестник „Топ ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене