Общински съветник от ГЕРБ – Гоце Делчев с питане до кмета относно задължения на Общината „Какво е финансовото състояние на община Гоце Делчев в края на Вашия мандат?“, питат от ГЕРБ

Question_GERB_GDQuestion_GERB_GD_!Общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ Костадинка Богданова отправи питане до кмета на община Гоце Делчев – Владимир Москов – във връзка със задължения към Националната агенция за приходите.

Повод за въпроса е сигнал за постановление на Националната агенция за приходите (НАП), с което се налага възбрана на недвижими имоти, собственост на община Гоце Делчев, за обезпечение събирането на публично вземане в размер на 138 676,23 лв.

Според представители на ПП ГЕРБ причината за наложената възбрана е заниженият контрол на финансите на Общината.

Въпросите, които адв. Богданова е адресирала до кмета Москов, са следните:

  1. Защо се е стигнало дотам, че община Гоце Делчев се е оказала в състояние на невъзможност да покрие в срок текущите си задължения?
  2. Каква е причината за неизвършените плащания – занижен контрол на финансите на Общината, некачествено разпределение на общински средства или някоя друга?
  3. Предприети ли са към този момент от община Гоце Делчев действия по изпълнение на задълженията и премахване на възбраната на гореописаните имоти или предстои имотите да бъдат продавани? Ще допусне ли община Гоце Делчев да се продадат имотите, стойността на които надхвърля неколкократно стойността на задълженията й?
  4. Какви нови финансови задължения в тежест на община Гоце Делчев са натрупани във връзка с наложената възбрана?
  5. Какво е финансовото състояние на община Гоце Делчев в края на Вашия мандат?

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене