Реформаторът-съдия М. Бараков се произнесе: Депутатът Е. Костадинов избра интереса на БСП пред интереса на избирателите си, кметът Ат. Камбитов показа, че работи за гражданите

Бараков

„Кметът Атанас Камбитов си върши задълженията съвестно и в името на населението в общината“, пример за това са асфалтираните улици, новите детски площадки и детски градини. Депутатът Емил Костадинов за пореден път избра интереса на партията пред интереса на гражданите на Благоевград, това обяви на пресконференция на реформаторите снощи бившият съдия в Окръжен съд Милуш Бараков. Реформаторите заклеймиха повдението на депутата от БСП Благоевград Емил Костадинов по отношение на орязаните проекти и се обявиха категорично срещу решението на МС да лиши Благоевград от финансови средства по проекти

Партиите от Реформаторския блок излязоха с декларация, подкрепяща протеста на ОбС Благоевград и лишаването на Благоевград от пари по програмата за устойчиво развитие.

В декларацията си изразяват несъгласието си с демонстрираната безпринципност, задкулисие и начинът, по който правителството на Орешарски подхожда към Благоевград и неговите Граждани.

“Остро осъждаме опитът да ни направят жертва на злонамерен политически реваншизъм”, се казва още в декларацията.

“Ние не заставаме зад ГЕРБ, а зад Благоевград и неговите граждани. каза общинският лидер на ДСБ Калоян Ханджийски и поздрави общинските съветници от БСП, които намерили доблестта да подпишат декларацията на Общинския съвет. Според Ханджийски депутатът Костадинов за пореден път показал пълна дезинтересованост към съдбата на благоевградчани, поставяйки партийните си интереси над интереса на гражданите му. Някой от присъстващите определиха поведението му като предателство към избирателите и дори към съпартийците си. Като председател на комисия, имаща отношение към проектите и разпределението на финансовите средства, Костадинов е останал равнодушен и безразличен към съдбата на града. Председателят на “ България за гражданите “ д-р В. Даскалов бе категоричен, че отговорност за случилото се трябва да понесат и другите депутати от Пиринско, които не са сигнализирали навреме за задаващия се проблем. “ Наказателната акция,, е целенасочен удар срещу Благоевград и неговите жители, каза още Даскалов Декларацията на реформаторите, бе категоричен протест срещу МС, правителството и депутата Костадинов.

Хиляди са вече подписите на благоевградчани в протестната подписка около решението на Министрески съвет за орязване на средствата, Благоевград остро осъжда наказателната мярка и опита на правителството на БСП да спре развитието на един от най-живите и бързо развиващите се градове в страната.

П. Петрова/www.struma.us

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене